Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Chcete si připravit k obědu jídlo na asijský způsob? Vyzkoušejte toto marinované maso restované se zelím, paprikou a pórkem sypané dýňovými semínky a polité sójovou omáčkou. Jídlo podávejte s rýží, hranolky nebo nudlemi.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 488 kJ / 834 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,03 g |
Tuky | 52,26 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 20,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Přidáme ho do mísy spolu s olivovým olejem, kari, sušenou paprikou, špetkou chilli a pepřem. Smícháme.
Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky, smícháme ho s připravenou marinádou a necháme v chladu marinovat minimálně přes noc, můžeme marinovat až dva dny.
Krok 3: Cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na proužky, česnek na plátky.
Krok 4: Na olivovém oleji orestujeme krátce cibuli, přidáme česnek a po chvíli i naložené maso. Po orestování masa (přibližně po 3 minutách) přidáme zeleninu a dále restujeme. Nepodléváme vodou.
Krok 5: Přibližně po 5 minutách pánev odstavíme z ohně.
Krok 6: Přidáme dýňová semínka a zalijeme sójovou omáčkou. Promícháme a již nevaříme, jen necháme 2 minuty prohřát.
Krok 7: Podáváme s rýží, hranolky nebo nudlemi.
Zveřejněno 1. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6XE
Moje poznámka
Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6XE
Nejnovější recepty
Omeleta v housce
Přidáno před 5 minutami
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 11 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 12 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 12 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 12 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Novohradský vepřový plátek
Petra1943 před 52 minutami
Pesto z medvědího česneku
slunickodanka před 57 minutami
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 9 hodinami
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 10 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 10 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 10 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 11 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 11 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 12 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso po čínsku,
vepřové po čínsku,
vepřové nudličky po čínsku,
vepřová játra po čínsku,
jaterní dieta recepty,
jaterní dieta jídelníček,
vepřová kýta po čínsku,
veprová po čínsku,
maso po čínsku,
jak dlouho vydrží naložené maso,
čína z vepřového nejlepší recept,
vepřová směs po čínsku,
vepřová plec po čínsku,
recepty na jaterní dietu,
kýta po čínsku,
vepřové nudličky čína,
grepová dieta,
vepřové plátky po čínsku,
recepty pro jaterní dietu,
dýně po čínsku
Suroviny:
maso vepřové,
olej olivový,
zelí bílé hlávkové,
paprika,
pórek,
cibule,
česnek,
semínka dýňová,
omáčka sojová,
olej olivový,
česnek,
koření kari,
paprika sušená sladká,
chilli,
pepř mletý
Komentáře (49)