Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Chcete si připravit k obědu jídlo na asijský způsob? Vyzkoušejte toto marinované maso restované se zelím, paprikou a pórkem sypané dýňovými semínky a polité sójovou omáčkou. Jídlo podávejte s rýží, hranolky nebo nudlemi.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 488 kJ / 834 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,03 g |
| Tuky | 52,26 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 20,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Přidáme ho do mísy spolu s olivovým olejem, kari, sušenou paprikou, špetkou chilli a pepřem. Smícháme.
Krok 2: Maso nakrájíme na nudličky, smícháme ho s připravenou marinádou a necháme v chladu marinovat minimálně přes noc, můžeme marinovat až dva dny.
Krok 3: Cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na proužky, česnek na plátky.
Krok 4: Na olivovém oleji orestujeme krátce cibuli, přidáme česnek a po chvíli i naložené maso. Po orestování masa (přibližně po 3 minutách) přidáme zeleninu a dále restujeme. Nepodléváme vodou.
Krok 5: Přibližně po 5 minutách pánev odstavíme z ohně.
Krok 6: Přidáme dýňová semínka a zalijeme sójovou omáčkou. Promícháme a již nevaříme, jen necháme 2 minuty prohřát.
Krok 7: Podáváme s rýží, hranolky nebo nudlemi.
Zveřejněno 1. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6XE
Moje poznámka
Vepřové po čínsku (od Davida Kratochvíla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6XE
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 8 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 9 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 10 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 11 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 11 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso po čínsku,
vepřové po čínsku,
vepřové nudličky po čínsku,
vepřová játra po čínsku,
jaterní dieta recepty,
jaterní dieta jídelníček,
vepřová kýta po čínsku,
veprová po čínsku,
maso po čínsku,
jak dlouho vydrží naložené maso,
čína z vepřového nejlepší recept,
vepřová směs po čínsku,
vepřová plec po čínsku,
recepty na jaterní dietu,
kýta po čínsku,
vepřové nudličky čína,
grepová dieta,
vepřové plátky po čínsku,
recepty pro jaterní dietu,
dýně po čínsku
Suroviny:
maso vepřové,
olej olivový,
zelí bílé hlávkové,
paprika,
pórek,
cibule,
česnek,
semínka dýňová,
omáčka sojová,
olej olivový,
česnek,
koření kari,
paprika sušená sladká,
chilli,
pepř mletý
Komentáře (54)
Vepro-knedlo se delá s rýzi?
Výbušná! Všimla sis- už to asi umím, jen musím vymazat tu úvodní adresu, tak Ď,Ď,Ď
Jo a kamarádka praktikuje servírování na dezertním talířku. Sní toho méně a prýýýýýýýý jí to stačí.
Malým klukům je 4,5 a 2,5 roku, oni tohle nejí. Ti měli k hranolkám dětské řízečky dinosary.