Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký oběd s dýní hokaido

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Lehký oběd s dýní hokaido je ideální volbou pro ty, kdo hledají zdravé, chutné a rychlé jídlo. Sladká chuť dýně se dokonale snoubí se všemi ingrediencemi a vytváří tak lahodný pokrm plný živin. Tento oběd vás nejen zasytí, ale také osvěží a dodá energii na zbytek dne!

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 322 kJ /
555 kcal
Bílkoviny1,47 g
Tuky57,57 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle. Dýni hokaido umyjeme v teplé vodě a nakrájíme na kostičky (neloupeme). Krok 2: Vložíme do hrnce na drobně pokrájenou cibulku, přidáme muškátový oříšek a nastrouháme zázvor. Dusíme 10-15 minut. Krok 3: Přilijeme sójovou omáčku a zakápneme sójovou smetanou. Promícháme a můžeme podávat třeba s rýží, těstovinami či s kuskusem.

TIP: Top 7: Dýně - oblíbené recepty

Zveřejněno 27. 8. 2013

Poznámka autorky ruzena

Koupila jsem si dýni hokaido a přemýšlela, jak ji udělat. Tak jsem trochu brouzdala na netu a inspirovala se. Je to moc dobré, takové lehounké a jistě jsem to nedělala naposledy. Moc mi to chutnalo, tak vyzkoušejte. Zázvor dáme čerstvý nebo sušený. Dáváme pozor, aby se nám dýně nerozvařila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PG6l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PG6l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Zkusila jsem a opravdu doporučuji, moc dobré ;-)

Dýně a cukety mám moc ráda, teď v sezóně si je připravuju skoro denně. Hokkaido je výborná i pečená a grilovaná.

Ivana79:jsem ráda,že jsi vyzkoušela a že vám chutnalo:-)):yes:no a s tím masem si to umím představit a jistě to chutnalo,proč ne:-D:-D:yes::yes::yes:díky:-K

Ruženka,ja som sa silno inšpirovala tvojim receptom ;-) a bola by som ho najradšej dodržala presne,ale rodina si vyžiadala aj mäso :-/ tak som to musela trochu podliať a dlhšie dusiť ale bolo to vynikajúce,fakt bašta :-p:yes::yes:
Ešte pridávam fotku dyní,ktoré som použila zo záhrady...hokkaido som už mala len jedno maličké :-(

Růži,tohle bude další recept,který zkusím, až uzraje další kousek.:yes::-K

:-p:-p Růženko, moc fajn rcp, ukládám. Já mám ráda takové lehoučké zeleninové jídla. :yes::yes::-K

dobrota sam:yes::yes::yes::yes::yes:

yanull:no vidíš,tak jsi dobrá:yes::yes::yes:ono to s tou dýní bude mít určitě jinou chuť...ta dýně chutná skoro jako brambory...aspoň mě tak připadá,ale když to chutnalo i s cuketou...tak to je jen dobře:yes::yes::yes::-D:-Djsem ráda,že jsi vyzkoušela:-))je to opravdu rychlé:-))a až budeš mít tu dýni,tak to taky vyzkoušej a budeš moct porovnat:-))budu ráda:-K

ruzena: Růženko, vyzkoušeno, i z cukety-jde to:-p, jen jsem místo smetany dala gelový kuřecí vývar a moc jsem si pochutnala. Sice to nemůžu porovnat s dýní, ale ten recept je dobrý a rychlý, tudíž opakovaně chválím :yes::-p:-K

Růženko, to stojí za vyzkoušení:yes:

yanull:yanulko to nevím,jestli by to šlo i z cukety;-)neumím si to představit,ale tak to vyzkoušej...udělěj zkušební vzorek;-)opravdu nevím;-)ale je to dost dobré:yes:

taky jsem dělala hokaido a bylo moc dobré. ja ho zapekla se zeleninou a brambory v troubě. nemělo to chybu takže dobrou chut:yes:

Růženko, šlo by to i z cukety? Těch mám doma 6, ale dýni žádnou. Jídlo se mi líbí, posílám 4. bod :-p:-K:yes:

Simona Kucerova: simulko, až sem pojedeš, vezmi jednu dýni sebou jo :-K:-K:-K

To se mi Růženko líbí,Hokaida mám hafo,tak ukládám a vyzkouším:-p;-):yes:+

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
hokaido recepty, recepty hokaido, dyně hokkaido recepty, hokaido, hokkaido dýně recepty, jidla z dyne, recepty z dýně hokkaido, hokaido recept, recepty z hokaido, co uvařit z dýně, dýňe hokajdo, dýně hokajdo recepty, dýně hokaido s rýží, recepty na hokaido, recept hokaido, dýně hokkaido recept, recepty s dyni, hokkaido recepty, recept na hokaido, jídlo z dýně

Suroviny:
dýně hokkaido, máslo, cibule, ořech muškátový, zázvor, omáčka sojová, smetana sojová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu