Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký karamelový koláč s meruňkami a borůvkami

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veronikape veronikape

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 615 kJ /
864 kcal
Bílkoviny0,70 g
Tuky82,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosijeme mouku na vál, přidáme cukr, máslo a vodu a zpracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 20 minut odpočinout v lednici. Krok 2: Vypeckujeme meruňky a osladíme je asi lžící cukru. Připravíme si i borůvky a karamelovou omáčku. Krok 3: Na pomoučené ploše rozválíme těsto a přeneseme ho do formy. Přebytečné okraje odstraníme a můžeme je použít nakonec při zdobení. Krok 4: Na těsto rovnoměrně rozvrstvíme rozpůlené meruňky a borůvky a zalijeme je karamelovou omáčkou. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-175°C asi 35 minut.

Zveřejněno 1. 9. 2013

Poznámka autorky veronikape

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0MOV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0MOV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Omylem jsem do názvu napsala švestky, už jsem z toho všeho ovoce popletená :)

zuzun: Také jsem se nad názvem koláče pozastavila, protože na něm není ani jedna švestka, ale netvrdím, že by s nimi nebyl dobrý, +4:-p:-K:yes:

a kde jsou slibene svestky? vidim boruvky, ovsem s tema mi to taky pojede. At se da jakykoliv ovoce, k merunkam to jde. Moc krasnej kolacek, takze zase bod:yes:

Hmm, je krásný :yes::yes::-p:-K

veronikape:jo, poznala jsem po detailním zkoumání, proto jsem stihla ještě tu část komentíku vymazat :-D:-D:yes:

To nejsou banány, ale vykrájená kolečka ze zbytku těsta ;)

Líbí se mi to:-p:yes:, jen mně osobně by se jako hlavní foto víc líbila ta druhá fotka, ale to je už na tobě ;-);-)

Tématické fráze:
křehký karamelový koláč recept, borůvkový koláč s karamelem, křehký koláč s karamelem, křehký koláč s banány a karamelem, merunkový desert recept video, meruňkový koláč s karamelem, křehký koláč s banány, křehký borůvkový koláč, křehký meruňkový koláč s drobenkou, nej recept na ovocné poháry s borůvkami a meruňkami, boruvkovy kolač s merunkami, tvarohové řezy s merunkami a boruvkami, křehký kynutý koláč s meruňkami, koláč s meruňkami a karamelem, křehký koláč s banány a karamelem, karamelovy kolac

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr krystal, voda, meruňky, borůvky, cukr,

Přidat fotografie receptu