Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos na špenátu s kaparovým přelivem a rajčátky na másle

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 791 kJ /
906 kcal
Bílkoviny16,34 g
Tuky78,28 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy24,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa osolíme, okořeníme citronovým pepřem a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Dáme stranou a udržujeme v teple. Krok 2: Do výpeku vlejeme citronovou šťávu (já použila cca dvě a půl PL - ale každý dle své chuti, radši míň, než víc), promícháme, vlejeme smetanu a na mírném ohni prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a kapary. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: V jiné pánvi rozehřejeme lžíci másla, vhodíme nadrobno nasekané jární cibulky a celá cherry rajčátka. Osolíme, opepříme a opékáme na mírném ohni, občas promícháme. Krok 4: V hrnci rozehřejeme lžíci másla, vsypeme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme trochou sušeného česneku. Promícháme, přikryjeme poklicí a necháme dvě minutky zavadnout. Krok 5: Lososa servírujeme na špenátovém hnízdě, přelitého kaparovým přelivem a s cherry rajčátky.

Zveřejněno 4. 9. 2013

Poznámka autorky Nikina

Inspirace: Good food, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpBB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpBB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Katastrophe: díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo :-K

Mamka přijela z dovolené dřív kvůli úrazu, tak jsem jí chtěla udělat alespoň radost něčím dobrým a zvolila jsem výborně :yes:
Byla naprosto nadšená a určitě budu tento recept dělat častěji, děkuji :-K

Díky moc za milé komentíky :-K

Hmm...dala bych si:-p Moc pěkný recept!!

Niki, to mi uteklo, vypadá to luxusně:-p:-p:-p lososa mám doma, špenát čerstvý taky a Ty máš 20. bodíka;-):-p

:-):yes:

Aní já myslím, že by to šlo a to bez debat :-) K obědu kližka, k večeři losos ;-) Děkuju :-K

Nikouši,co myslíš,byl by možný čenž-kližka&Tvůj losos;-):-))Máš to moc príma,mňam:-p:yes::-K

aisha, jarka skrobakova: děkuju :-):-K

Krása :yes::yes::-K

Pekny receptik..:yes::-p

Všem moc děkuju za milé komentáře :-K:-K:-K

No vida, mám úplně všechno v ledničce kromě lososa - toho "ulovím" v Kaufu ;-) a bude luxusní zbytkování :-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Losos se špenátem chutná báječně, hned bych si dala jednu porci. Jídlo je i hezky nafocené:yes:

:-O:yes: jak píše Janča - LUXUS :yes::yes::-p

Tématické fráze:
pečený losos na másle se špenátem, losos s citronovým přelivem, losos špenát, losos na špenátu, recept losos špenát, losos na másle, baby špenát na másle, losos se špenátem, špenát a losos, losos s baby špenátem, baby spenat s lososem, losos se špenátovým přelivem, recept losos, špenát, losos na másle se špenátem, losos na baby špenátu, losos a baby špenát, losos na špenát, losos na čerstvém špenátu, spenat losos, losos na špenátě

Suroviny:
losos, špenát baby, rajče cherry, cibulka jarní, olej olivový, máslo, sůl, pepř, pepř citronový, česnek sušený, smetana ke šlehání, kapary, petrželka, šťáva citronová, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu