Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový likér

Kdo by neměl rád likéry, zvlášť ty vlastnoručně vyrobené! Přitom s cukerným sirupem a kvalitním lihem to není vůbec žádný problém. Trochu práce s přípravou mít budete. Ale věřte, že s prvním douškem takového domácího "šnapsu", na ni zapomenete!

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 146 kJ /
8 400 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy350,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ostružiny rozmačkáme a s malým množstvím vody mírně povaříme. Krok 2: Drť necháme krátce nakvasit, pak šťávu scedíme, zbytek vylisujeme a vše doplníme vodou na objem 1 litr. Krok 3: Přidáme 500 ml vody, 500 ml sirupu a litr lihu. Krok 4: Po ustání likér stáhneme popř. zfiltrujeme a naplníme do láhví.

TIP: Desatero rad na téma ostružiny

Zveřejněno 15. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Výroba cukrového sirupu je u tohoto receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/7760-merunkovy-lik...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRzp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Zdravím, proč mi likér zdžemovatěl? jak se tomu vyvarovat a lze nějak napravit?:-(

Petra: ještě dodám - pokud mate velkou úrodu (ta naše taky letos vypadá slibnê :-8 ), zkus z nich džus nebo marmeládu - taky vynikající;-)

Petra: Petro, recept je z knihy Ovocné a zeleninové napoje, kde používají 80% líh (dopíšu do receptu - měla jsem tehdy domací 70% slivovici, ale 80% konzumní lih se dá koupit, dívala jsem se).
Na použití vodky jsem se ptala manžela, poradil vlastně totéž, co casino.

Při fffší neúctě, ale po přečtení komentáře od cathleen: mi přijde že autorka nerozlišuje vodku (40%) od lihu (96%)

Petra:
Při použití vodky cukr rozpusťte přímo v ostr. šťávě a nepřidávejte žádnou vodu; na litr sladké šťávy dejte minimálně 2 litry vodky.

Ahoj,
letos mám velkou ůrodu a chtěla bych to zkusit,ale nemohu sehnat líh.
mohu tam nalít vodku40%?Nebude se to nějak kazit?
Díky za odpověd.

VHS: lehce nakvasit....asi jako když se začne "kazit" - kvasit třeba potevřený zapomenutý kompot :-8 (ucítíš to i ve vůni, stačí 1-1,5 dne nechat v teple místnosti). Stačí ti to takhle?

Co je mysleno tim nakvasit??? Dekuji za odpoved.

kaculencicka: urcite bych pouzila tu vodku.

Líh???Myšleno třeba vodka???Nebo mám jít do lékárny a koupit litr lihu???Porďte!!!Díky!!!

To musí být dobrééé:-p, hned bych si usrkla:-p:yes:

:-D Nechceš zaskočit k nám na dvůr? Jsou beztrnné....;-)
Ale vážně - uvažuju, že i tenhle likér vyzkouším, aspoň z poloviční dávky:yes:

Cathleen, to musí být dobré, ale ty ostružiny:-//:-? sice jsme obklopeni hlubokými lesy, ale ani pořádně nevím kde tu rostou;-( +

Tématické fráze:
domácí ostružinový sirup, ostružinový sirup, recept na ostružinový sirup, ostružinovy sirup za studena, ostružinový sirup recept, sirup z ostružin recept, ostružiny v rumu, griotka z ostružin, domácí sirup recept ostružinovy, ostružinový kompot, vyroba domacich likeru, domácí sirup z ostružin, ostružiny v lihu, domaci vyroba likeru, domácí ostružinový sirup za studena, ostružinový sirup bez vaření, sirup z ostružin, vyroba ostružinoveho likeru, vyroba likeru, ostružinový kompot recept

Suroviny:
ostružiny, voda, voda, sirup cukrový, líh

Přidat fotografie receptu