Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 649 kJ /
2 067 kcal
Bílkoviny77,46 g
Tuky23,91 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,84 g
Sacharidy376,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tyto knedlíky jsou výbornou přílohou k pečenému masu, kuřeti a uzenému masu. Pokrájíme na kostičky 3 rohlíky( z druhého dne), nasypeme je do větší mísy.rozklepneme 1 vajíčko, 1,5 hrníčku mléka, sůl a 1,5 hrníčku hladké mouky,promícháme.Jestliže si pěstujeme na okně bylinky,já třeba řeřichu, tak je můžeme do těsta posekat. knedlíky dostanou výbornou chuť. Krok 2: Připravíme na naplnění hrníčky, větší rovné, asi s obsahem 250 ml. Vymažeme je máslem a vysypeme pol. moukou. Těsto naplníme do 3/4 hrníčky a dáme do většího hrnce se studenou vodou. Voda by měla sahat asi do půlky hrníčku.vaříme asi 20 až 25 minut. Opatrně vyndáme,pomůžeme si rukavicí, ořízneme okraj hrníčku a celý váleček vyndáme na prkénko a pokrájíme na plátky.

Zveřejněno 22. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

dělal jsem podle vás byly dobré a hlavně jednoduché :-K dík

Právě vařím, a uvidíme jak nám budou chutnat :-)

Jak mam udelat z dnesních rohlíku včerejší? :D Nebo co to udela ...díky

hrnkové knedlíky dělám už dlouho, ale lákalo mě vyzkoušet jiný recept ;-) .. nevím kde jsem udělala chybu, ale vařila jsem je hodinu.. chuťově dobré, ale raději se vrátím k původnímu receptu..

jdu na ne;):-):-):yes:u

Lenka valova 8. 11. 2010 11:06
Dík za recept právě zkouším,tak uvidíme,ale zalíbili se mi na 1.pohled:-)

ondrahlsa 26. 6. 2010 11:35
mockrát děkuju za recept ty knedlíky byli výborné:yes::yes::-)

Tématické fráze:
karlovarský knedlík na hrničky, hrnickove recepty, knedlíky z rohlíků, karlovarský knedlík v hrnečku, karlovarsky knedlik do hrnecku, karlovarský knedlík z mikrovlnky, hrneckove knedliky, knedlíky z hrnečku, karlovarské knedlíky v hrnečku, karlovarský knedlík v mikrovlnce, knedla z mikrovlnky, karlovarský knedlík recept, knedlíky do hrnečku, bezlepkový knedlík z hrníčku, knedlík do hrnečku, hrneckovy knedliky, hrnečkový knedlík, karlovarské knedlíky v mikrovlnce, karlovarske knedliky do hrnecku, knedlíky v hrnečku

Suroviny:
rohlík, vejce, mouka hladká, mléko, sůl, řeřicha,

Přidat fotografie receptu