Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 569 kJ / 5 155 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,55 g |
| Tuky | 172,55 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 4,13 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 782,16 g |
Postup přípravy
Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s polovinou cukru do pěny a přidáme mléko a olej a šleháme. Krok 2: Potom prosejeme mouku a přidáme spolu s kypřícím práškem, sodou a vanilkovým cukrem. Krok 3: Vyšleháme sníh s cukrem a opatrně vmícháme do připravené hmoty. Krok 4: Remosku si vymažeme a vysypeme kokosem. Pečeme 40 minut. Krok 5: Necháme pořádně vychladnot nejlépe do druhého dne. Krok 6: Krém:
Dáme vařit 2/3 mléka s cukrem. Krok 7: Ve zbylém mléce rozšleháme pudinky a přidáme k vařícímu mléku a uvaříme do husta. Necháme pořádně vychladnout. (Nejlépe do druhého dne) Krok 8: Změklé máslo vyšleháme a přidáme k němu pudink a cukr podle toho jak chceme mít krém sladký. Krok 9: Krém rozdělíme na 3 části. Do jedné přidáme kakao, do druhé tresť a třetí necháme na potřené bez příchutě. Krok 10: Korpus rozřízneme 2X podélně. Krok 11: 1 natřeme tenkou vrstvou marmelády a dáme kakaový krém, přiklopíme druhým a opět natřeme marmeládou a dáme rumový krém a dáme poslední vrstvu korpusu. Krok 12: Celý dort potřeme krémem a rozpustíme si čokoládu s trochou oleje a cukru, polejeme dort. Krok 13: Necháme ztuhnout v ledničce pak jen dozdobíme krémem podle fantazie.
Zveřejněno 21. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý dort z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AP3
Moje poznámka
Rychlý dort z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AP3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
dort v remosce,
piskot v remosce,
rychlé a sladké recepty z remosky,
sladké recepty z remosky,
sladké recepty do remosky,
piškot z remosky,
piskot do remosky,
moučníky z remosky,
remoska recepty,
rychly dort,
dortovy korpus z remosky,
korpus v remosce,
moučník z remosky,
dortový korpus v remosce,
pečení dortu v remosce,
jak varit v remosce,
korpus na dort v remosce,
korpus z remosky,
dort pečený v remosce,
remoska recepty sladke
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
cukr vanilkový,
kokos,
olej,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
tresť rumová,
marmeláda,
čokoláda na vaření,
cukr,
olej
Komentáře (9)