Suroviny
Porce: Plech cca 27 x 37 cm s vyšším okrajem
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 580 kJ / 7 309 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 152,16 g |
| Tuky | 415,87 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 885 mg |
| Sodík | 774 mg |
| Sůl | 2,43 g |
| Sacharidy | 728,85 g |
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do lehké pěny, opatrně přiléváme olej. Pak metlou zamícháme střídavě vlažné mléko a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem. Vylijeme do plechu vymazaného a vysypaného anebo vyloženého pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 185 - 200°C (respektujeme vlastní troubu) na spodní a horní ohřev. Piškot je upečený, pokud se odlepuje od stěn plechu a má mechovitou konzistenci :-). Pro jistotu použijeme špilktest :-). Necháme dobře vychladnout na mřížce nebo podložce, nechávám i s papírem, lépe se s řezem manipuluje. Krok 2: Ještě jednodušší krém:
Plátky želatiny namočíme do 4-5 lžic studené vody a necháme v klidu pracovat. Rozšleháme tvaroh s kysanou smetanou, pilně a neúnavně, aby krém neměl hrudky, pěkně dohladka. Postupně zašleháváme karamelové Salko, množství nechám na Vás, podle chuti, polovina se mi zdála málo .... dala jsem 3/4 plechovky. Hodně záleží na kvalitě a chuti tvarohu. Želatinu postavíme na sporák a pozvolna zahříváme do úplného rozpuštění, přivedeme téměř k varu, ale nevaříme !! Do horké vmícháme dvě lžíce krému a tuto směs vmícháme do zbytku krému. Krok 3: Navrstvíme na vychladlý piškot a necháme ztuhnout. Stačí cca 2 hod. Krok 4: Polijeme polevou: Šlehačku necháme dojít k varu, postupně vmícháme hořkou čokoládu nalámanou na malé kousky. Necháme dobře rozpustit, umícháme do hladké a lesklé polevy. Nalijeme na ztuhlý krém, zdobíme podle fantazie (tu nemám).
Zveřejněno 22. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohovo - karamelový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Mqn
Moje poznámka
Tvarohovo - karamelový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Mqn
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 20 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 4 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 7 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 7 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 7 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 7 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 9 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 9 hodinami
Tématické fráze:
karamelové řezy s tvarohem,
tvarohové řezy,
karamelový řez,
rezy s tvarohem,
karamelovy krem s tvarohem,
tvarohovo karamelovy rez,
karamelove rezy,
recepty karamelový řez,
lehký karamelový krém,
pracovní postup na kardinálovy řezy,
tvarohove řezy s karamelem,
karamelovo tvarohovy krem,
tvarohovo karamelový krém,
karamelový řez s tvarohem,
tvarohovo-karamelové řezy,
lehké karamelové řezy,
tvarohový řez,
karamelové řezy recept,
tvarohové řezy recept,
krémové karamelové řezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
olej,
mléko,
vejce,
kakao holandské,
prášek do pečiva,
želatina,
voda,
tvaroh,
smetana kysaná,
salko karamelové,
šlehačka na šlehání,
čokoláda hořká
Komentáře (25)
Rádo se stalo
Mám naprosto stupidní dotaz - kde se dá koupit plátkovaná želatina a jak je balená? Nikde jsem ji neviděla a dost možná ji přehlížím.
Moc děkuji.
janvotruba:Milý jenevotrubo
Jitkas:Jituš, improvizace podle zásob v lednici a : " Jste doma?? Stavíme se kolem páté na kafe."
pošlu posla