Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne po španělsku

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jeoda Jeoda

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 719 kJ /
3 040 kcal
Bílkoviny174,55 g
Tuky200,04 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 569 mg
Sodík 3,29 g
Sůl7,98 g
Sacharidy123,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčatová omáčka: Olej, česnek a jemně nasekanou papriku necháme osmažit. Vmícháme nakrájené mleté maso, po zhnědnutí masa přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Krok 2: Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20 - 25 minut. Krok 3: Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutku necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Krok 4: Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí. Krok 5: Do pekáče nalijeme vrstvu rajčatová omáčky, položíme těstovinové lasagne, znovu rajčatovou omáčku, sýrové omáčku a opakujeme dokud nám omáčky nedojdou. Poslední vrstva je vždy sýrová omáčka. Kterou posypeme nastrouhaným sýrem. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dozlatova (cca 30-35 minut).

Zveřejněno 23. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne po španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB45

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne po španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB45

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Lasagne jsem ještě nikdy nedělala, ani nejedla. Líbí se mi tvůj recept;-):yes:

dobrý recept pro milovníky lasagní:yes::-D

Jitkas: :-)) Možná.

Jeoda: Ony to jsou spíše lasagne "po česku", ale to je detail, klidně mohou být i po maďarsku - když už je tam ta paprika :-)):-))

zizala: Mozna ta jedna mala paprika v te radoby "bolonske omacce"?

No akorát to, že jsem se je naučila dělat ve Španělsku :-)
A všechny ostatní názvy byly obsazeny :-)

Marně přemýšlím, co je na tom jídle španělského, ale nechám se ráda poučit ;-)

Už je to :-)
Moc děkuju :-)

Jeodo, co je z našeho milovaného Španělska, to nám chutná:-p;-) Jen bych ti poradila, aby tu fotku co máš druhou jsi dala jako hlavní, ta má obsahovat hotové jídlo a je i hezčí, na tom pekáčku není nic vidět. Dávám ti 2.bod:yes:

Dobré:-)):yes:

Tématické fráze:
rajčatová omáčka na lasagne, lasagne no 61, lazane mleté maso a rajčata, lasagne recepty, omáčka rajčatová na lasagne, mleté maso po španělsku, ohen ve španělsku, domácí vaječné lasagne, testovinove lasagne, testovinove lasange, lasagne rajčatová omáčka, rajcatova omacka do lasange, zapecene testoviny po spanelsku, sýrová omáčka na lazagne, lasagne po česku, lasagne domácí pekárna

Suroviny:
olej olivový, paprika čerstvá červená, česnek, maso mleté, rajče, protlak rajčatový, víno červené, sušená bazalka, sůl, pepř, máslo, mouka, mléko, sýr tvrdý, ořech muškátový strouhaný, sýr tvrdý, těstoviny lasagne

Přidat fotografie receptu