Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 511 kJ /
4 424 kcal
Bílkoviny120,87 g
Tuky168,04 g
Vláknina74,60 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 533 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy571,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 200°C. Krok 2: Suroviny na těsto pečlivě vymícháme v hladkou polotekutou směs. Krok 3: Velký pekáč vyložíme pečícím papírem (můžeme i vymazat a vysypat) a pečlivě na něj těsto nalijeme a rozetřeme. Na okrajích necháme mírně zvednuté, střed se pak pečením vyrovná. Posypeme dýní a borůvkami. Krok 4: Teplotu snížíme na 170°C a pečeme do růžova asi 35 minut. Já pekla 20 minut na horní a dolní ohřev a pak 10 minut. horkovzduchem. Poté jsem vypnula a nechala dojít.(Teplotu trouby volíme vždy dle své vlastní, teploty v receptu jsou orientační, takto peče má trouba.) Krok 5: Koláč pokapeme šťávou a pocukrujeme.

Zveřejněno 5. 10. 2013

Poznámka autorky spagetka

čerpala jsem hlavně z receptu tejajky, který přidávám do podobných

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB3W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB3W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

brontik: pro mamku chráním v trezoru s výbušninou :-D:-D:-D:-D

špagi nádhera taky nemám dýně ale bublanina je super zbylo něco vůbec?:-));-):-))

Díky:-K:-K a upečte, dýní je stále dosti ;-):-))
hanes24: já to mám přímo v popisu milující dcery, matky a manželky;-);-):-D:-D. Dia vařím už přes 15 let a furt se učím, :-D:-D:-D...

hosta: Jituš, beru:yes::-D. Sraz jako obvykle, na parkovišti před Kauflandem ;-);-);-);-)

Že taky někdo myslí na chudáky diabetiky. Díky:yes::yes::yes:

Víš, že už mě těm borůvkama dost štveš;-) - taky budu měnit:-D. Borůvkový koláč jsem neměla několik let:yes:

spagetka:hezké...:yes:

Děkuju, je výborné :-K:-K:-K
yanull: Jani, diabetik absolutně nic nenamítal, tvrdil, že ochutnat se musí už horkoé, tak jsem mu řekla, ať si to nakrájí sám :-D:-D:-D
magdalenka: hezké tepláčky, že jo ;-);-);-):-)):-)):-)):-))

:yes::yes::-K

A ktože má červené tepláčky? Karkulka?:-D

Dýni nemám,Ladi:-K, borůvek jen trochu mražených, ale umím si představit, jak si pochutnal Tvůj miláček diabetik ;-) +4:yes:

maris: ježkovo voči :-O:-O:-O, opravííím :-8:-8:-8:-D:-D:-D

Terezko, beru tě za slovo, kde se sejdem? :-D:-D a děkuju :-K:-K

špagi - nemá to být dýňová a ne cuketová ?;-):-)

Tu ma napadá jedna vec : vymením podpňovky za čučoriedky :-D:-D;-) Tekvíc, dýň a cukiet mám dostatok :-D Krásny koláčik :yes::-D;-)

Tématické fráze:
dýňová bublanina hrnková, recept na dýnovou bublaninu, testo s dyne na bublaninu, citronová bublanina s borůvkami

Suroviny:
dýně hokkaido, borůvky, mouka špaldová hrubá, mouka polohrubá, olej slunečnicový, kefír, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice, vejce, kůra citronová, šťáva citronová, cukr vanilkový, šťáva pomerančová, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu