Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková polévka od maminky

V této výborné polévce zužitkujeme ředkvičky včetně natě. Štiplavé ředkvičky zkombinujeme s aromatickým muškátovým oříškem. Na závěr polévku zjemníme vysokoprocentní smetanou a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

QakQak

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 962 kJ /
708 kcal
Bílkoviny14,96 g
Tuky58,66 g
Vláknina13,24 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku krátce osmahneme na trošce tuku, přidáme nasekané lístky z ředkviček a chvíli dusíme. Krok 2: Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Krok 3: Přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně a nahrubo nastrouhané omyté ředkvičky. Opět krátce povaříme. Krok 4: Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželovou nať a hned podáváme.

TIP: Jak pěstovat ředkvičky v truhlíku? Když dostanou, co potřebují, daří se jim náramně

Zveřejněno 6. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1mD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1mD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Přiznám se, že jsem k receptu přistupovala s mírnou nedůvěrou, ale výsledek mě mile překvapil,;-) poévka je moc dobrá, jen jsem nedala žloutek. Díky za recept a posílám bodík. Dovolila jsem si přidat fotku;-):-)

QakQak - to ti fakt není trapný kopírovat fotky? Autorský zákon nic neříká? Navíc existuje něco jako vyhledavač.

Je chutná :yes: - podobnú robím, tiež s tými mladými listami reďkovky. (mám zmenu v technologickom postupe, ale to je detail)

Tématické fráze:
ředkvičková polévka, polévka z ředkvičkových lístků, ředkvičková polévka recept, top recepty polévky redkvickova, ředkvičková polévka, polevka potage brokolicova, polevky od maminky

Suroviny:
ředkvičky, cibule, žloutek, vývar masový, smetana ke šlehání, petrželka, ořech muškátový, sůl, tuk

Přidat fotografie receptu