Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 264 kJ / 1 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,17 g |
| Tuky | 129,42 g |
| Vláknina | 12,18 g |
| Cholesterol | 2,80 g |
| Sodík | 489 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 29,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme ji na třetině másla. Přidáme pokrájená játra, několik snítek tymiánu, nadrcený česnek, bobkový list, kuličky nového koření, několik plátků mandliček.
Krok 2: Vše zamícháme a pěkně restujeme, nakonec přidáme 50 ml smetany a dál dusíme tak, abychom vydusili smetanu.
Krok 3: Plátky želatiny vložíme do misky s 50 ml smetany a necháme 8-10 minut stát. Vše promícháme metličkou a mírně ohřejeme, ale nevaříme.
Krok 4: Orestovaná játra s cibulí bez koření rozmixujeme ponorným mixérem, přičemž po částech přiléváme vlažnou smetanu s želatinou a nakonec vmícháme po částech změklé máslo. Vše dochutíme ještě solí a pepřem a nalijeme do formy, jejíž dno jsme pokladli plátky slaniny. Zalijeme zbytkem rozpuštěného másla.
Krok 5: Vychladlou paštiku vložíme do ledničky a necháme 2-3 dny uležet. Podáváme s pečivem a zdobíme brusinkami.
Zveřejněno 5. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn31
Moje poznámka
Jemná paštika nadivoko z krůtích jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn31
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 42 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 23 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 12 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 13 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Tématické fráze:
paštika z krutích jater,
paštika domácí z krůtích jater,
domácí paštika krůtí játra,
kruti pastika,
domácí paštika z krůtích jater,
paštíka s krůtích jater,
recepty na domáci paštiky, kniha,
krůtí játra paštika,
krůtí paštika recept,
recept na paštiku z krůtích jater,
domácí paštika z krůty,
paštika z krůtích jater recept,
recept na krůtí paštiku,
paštika z krutích kuřecích jater,
paštika krůtí játra,
paštika z krůtího masa,
paštika z krůtího masa,
jemna pastika,
paštíka z krůtích z kuřecích jater,
domácí krůtí paštika
Suroviny:
játra krůtí,
máslo,
smetana,
cibule,
želatina,
pepř,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
česnek,
brusinky,
mandle plátkové
Komentáře (37)