Dort s pomerančovou pěnou
Hledáte recept na tradiční dort netradiční chuti? Tento recept na hrníčkový korpus s chutí kakaa a pomeranče, který přikryje šlehačková peřina také dochucená šťavnatým pomerančem, je jednoduchý a velmi chutný.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 892 kJ / 6 188 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,09 g |
| Tuky | 312,06 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 2,26 g |
| Sodík | 740 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 721,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháváme vejce a důkladně spolu vyšleháme. Metličkou opatrně přimícháme olej a šťávu. Následně přimícháme opatrně k vaječné pěně smíchanou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 2: Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a kraje potřeme tukem. Těsto nalijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 40 minut. Korpus necháme 5 minut chladnout ve formě, potom vyklopíme na mřížku.
Krok 3: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, metličkou ručně zašleháme pomerančovou šťávu.
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a pak ji na mírném ohni, nebo ve vodní lázni rozpustíme, nesmí se vařit. Vmícháme ji do pomerančové pěny. Krok 4: V jedné míse pak ušleháme tuhou šlehačku a v další míse ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pak opatrně přimícháme do pěny. Krok 5: Vychladlý korpus rozkrojíme vodorovně na poloviny. Spodní díl vrátíme do dortové formy, přelijeme 2/3 pěny, dáme vrchní díl a nalijeme zbytek pěny, rozetřeme. Krok 6: Vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a pak ji na mírném ohni, nebo ve vodní lázni rozpustíme, nesmí se vařit. Vmícháme ji do pomerančové pěny. Krok 4: V jedné míse pak ušleháme tuhou šlehačku a v další míse ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh. Obě hmoty pak opatrně přimícháme do pěny. Krok 5: Vychladlý korpus rozkrojíme vodorovně na poloviny. Spodní díl vrátíme do dortové formy, přelijeme 2/3 pěny, dáme vrchní díl a nalijeme zbytek pěny, rozetřeme. Krok 6: Vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s pomerančovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8jk
Moje poznámka
Dort s pomerančovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8jk
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 2 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 12 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 14 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 14 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 14 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 15 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 16 hodinami
Tématické fráze:
pomerančová pěna,
pomerančová nápln do dortu,
dort s cokoladovou penou,
pomerancovo cokoladovy dort,
dort s penou,
pomerancova pena recept,
pomerančová náplň z mascarpone do dortů,
pomerancovy dort,
pomerančova želatina,
dort z pomerancu,
dort z pěny,
dorty s pěnou,
recept na dort o průměru 23cm,
čokoládové řezy s pomerančovou pěnou,
čokoládovo pomerančový dort pěna,
pomerančová náplň dortu,
čokoádvý dort s pomerančovou náplní,
čokoládová pěna do dortů,
dr. oetker dort s pomerančovou naplni,
šlehaná pěna do dortů
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
kakao,
šťáva pomerančová,
olej,
vejce,
cukr,
šťáva pomerančová,
želatina,
voda,
šlehačka,
čokoláda
Komentáře (34)
Kanyla: Děkuji