Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná kuřecí křídla

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych Tomas Dytrych

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 050 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny13,30 g
Tuky11,27 g
Vláknina5,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,99 g
Sůl22,02 g
Sacharidy260,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců. Krok 2: Z kuřecích křídel nejdříve odstřihněte konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat. Krok 3: Připravte gril na přímé grilování se "studenou zónou" kterou pak využijete k nepřímému grilování. Kuřecí křídla grilujte přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se vám nepřipalovalo koření a následně je přesuňte do chladné zóny a dále grilujte nepřímo cca 30 minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřete základní BBQ omáčkou. Krok 4: Výsledkem jsou dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Právě kontrast pálivého se sladkým, vytváří perfektní požitek pro vaše chuťové buňky...

Zveřejněno 22. 10. 2013

Poznámka autora Tomas Dytrych

videorecept na grilovaná kuřecí křídla naleznete zde:http://www.youtube.com/watch?v=bnDJqK9ebsQ

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná kuřecí křídla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxyA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná kuřecí křídla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxyA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tomáš Dytrych 22. 10. 2013 13:16
Tekutý kouř je přírodní produkt - jen zkondenzovaný kouř z daného dřeva a podle jeho druhu se pak prodávají různé tekuté kouře. V nabídce máme např. hickory, ale viděl jsem i mesquite. Do BBQ omáček je tekutý kouř super přísada...

Křidýlka na grilu, ale i jen pečená jsou delikatesní. :yes::yes::yes:
Já věděla, co jsem sháněla za koření (no, koření není úplně správný výraz), leč neměla napsaný - tekutý kouř, já hlava dubová:-D:-D, už si píšu. Dík :yes::yes::-p:-p. U nás ho ve skleničkách prodává na trhu firma Luban. Existuje prý i forma uzeného kouře, ale tu jsem zatím neviděla. jenže podle vyhledavače by to mělo být to samé. Jak to je? b Existují 2 varianty, nebo jen 1?

Tématické fráze:
kuřecí křídla barbecue, grilování kuřecích křídel, grilovani kridel, barbecue křídla, grylovaná kuřecí křídla, kureci kridla, kuřecí křídla girlovana, grilovaná kuřecí křidélka, kuřecí křídla v troubě, kureci kridla pohlreich, grilovana kridelka, koreni na kureci kridla, bbq křídla, kuřecí křídla recept, grilovaná pikantní kuřecí křídla, grilovaná křídla v troubě, bbq kureci kridla, křídla v barbecue, barbeque křídla, pikantní grilovaná kuřecí křídla

Suroviny:
křídla kuřecí, koření grilovací, omáčka steak barbecue, kečup sladký, ocet jablečný, cukr hnědý, melasa, hořčice, tabasco, koření grilovací, koření tekutý kouř, pepř černý

Přidat fotografie receptu