Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková polévka s vejci

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Tuto jednoduchou a dobrou polévku uvaříme z křupavých ředkviček a vajec. Na přípravě není nic složitého. Na závěr v polévce necháme rozpustit tvrdý sýr a podáváme ji s uzeninou a osmaženou houskou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 974 kJ /
711 kcal
Bílkoviny40,75 g
Tuky50,13 g
Vláknina3,63 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 739 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy22,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na másle asi 3 minuty. Krok 2: Přidáme lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do lehkého zrůžovění. Krok 3: Poté vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme asi 10 minut. Krok 4: Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou petrželku, nebo pažitku. Můžeme podávat s uzeninou a osmaženou houskou.

TIP: Další recepty s ředkvičkami

Zveřejněno 23. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková polévka s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ME8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková polévka s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ME8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Anna Kocikova:Také kupuji bujóny balené po 12 kostkách od 12 do 14 korun. Ráda je přidávám do polévek i některých dalších jídel. Zvýrazní chuť pokrmu a nám to chutná. Kdo nechce dát do polévky bujóny, tak je nahradí solí.

No vida, potřebuji spotřebovat povadlé ředkvičky:-). :yes:

Vztekloun:2kostky bujonu příjdou na cca 4,-kč,pokud koupím v akci balení po 12ks;-)Také bujon používám a ve většině případů i ten Eidam;-)

Ředkvičkovou polévku znám,ale v této úpravě ne;-)Je zajímavá a líbí se mi:-KMě by chtnala:-p:yes:

No, taky se bujónům trochu divím, ale zase je to lepší než zasypat tolik oblíbenou vegetou. ;-)
Ale dnes již bujón nutně není jen kostka masoxu, jsou i bujóny zeleninové, takže vlastně proč ne?:-)

Osobně by mi stačila k ochucení ta zeleninka osmažená na másle (u nás určitě ještě kousek cibulky pro lepší chuť a možná mrkev kvůli barvě), ta přece dá výtečnou chuť. Proč tam dávat ještě bujóny?

Vztekloun 24. 10. 2013 07:25
DVA bujóny? :-O Teda pardón, ale tohle se Vám trochu nepovedlo. ;-) Na litr a půl vody dva bujóny, pár ředkviček a kousíček eidamu? :-D Tím eidamem to rozhodně vylepšíte. Poslední dobou se zdá, že v Čechách neznáte jiný sýr :-(( A neříkejte mi, že je to o penězích. I za pár šupů lze připravit velmi chutné jídlo. Jen si vemte, kolik Vás ty dva bujóny stojí :-D

Tématické fráze:
ředkvičková polévka, polévka z ředkviček s vejcem, ředkvičková polévka s vejcem, ředkvičková polévka s mrkví, recept jak spotrebovat redkvicky, zeleninová polévka s redkvickou, ředkvičková polévka se zeleninou, ředkvičková polévka zvejci, ředkvičková polévka bez smetany, redkvickova polevka s vejcem natvrdo, krémová ředkvičková polévka

Suroviny:
ředkvičky, sýr eidam, máslo, vývar masový, vejce, mouka polohrubá, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu