"Minutkový" vepřový řízek speciál
Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.
Postup přípravy
Krok 1: Z kýty nakrájíme silnější pláty masa, které přes potravinářskou fólii naklepeme.
Krok 2: Mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou. Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet.
Krok 3: Pak zapneme troubu a necháme ji rozehřát na 200 °C.
Krok 4: Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Krok 5: Na pánvi rozehřejeme máslo. Řízky smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do pekáče, nejlépe na silikonovou pečicí fólii, popřípadě na pečicí papír.
Krok 6: Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut.
Krok 7: Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 4. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Minutkový" vepřový řízek speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoWJ
Moje poznámka
"Minutkový" vepřový řízek speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoWJ
Nejnovější recepty
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 44 minutami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvová polévka lehká
Penkapa před 10 minutami
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Janina007 před 48 minutami
Kefírová buchta šťouchaná
Napalsko před 53 minutami
Kuře na paprice
smyslnaorchidej před 1 hodinou
Měkké perníčky hned k jídlu
Romario před 2 hodinami
Jablkovo tvarohový řez
malami před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 12 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 13 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 14 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 14 hodinami
Tématické fráze:
smažený vepřový řízek pohlreich,
vepřový řízek v trojobalu,
vepřový řízek,
vídeňský řízek podle pohlreicha,
smažený řízek vepřový v trojobalu,
jak správně smažit řízky,
jak správně smažit řízek,
jak ohřát řízek,
jak ohřát řízky,
rizek podle pohlreicha,
smažený vepřový řízek na másle,
veprove rizky v trojobalu,
trojobal na řízek,
vídenský vepřový řízek,
vepřový řízek na másle,
jak ohrat smazeny rizek,
řízek pro žlučníkáře,
trojobal na řízky,
jak nejlepe ohrat rizky,
jak nejlépe smažit řízky
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
česnek sušený,
máslo,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka
Komentáře (84)