Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 017 kJ / 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 3,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 48,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Palce odblaníme, bohatě osolíme a opepříme. Potřeme každý palec lehce rozpuštěným sádlem a posypeme velmi jemně nasekaným rozmarýnem.
Krok 2: Každou porci takto ochuceného palce obalíme velmi tenkým plátkem slaniny.
Krok 3: Pánev - nejlépe steakovou rozpálíme a přidáme cca dvě lžíce rozpuštěného vepřového sádla.
Krok 4: Vložíme okořeněné a obalené vepřové palce. Tyto opečeme ze všech stran, dokud slaninový přebal nebude křupavý – tedy zlatý.
Krok 5: Po opečení zabalíme každou porci palce do připraveného alobalu a necháme zabalené cca 10 minut.
Krok 6: Mezitím si v malé pánvi na lžičce másla opečeme nakrájený pórek, nastrouhanou mrkev, kukuřici a nasekanou petrželovou nať. Vše společně prohřejeme a osolíme a opepříme dle chuti.
Krok 7: Odložené palce vybalíme opatrně z alobalu tak, aby nám nevytekla šťáva, kterou maso po zabalení pustí.
Krok 8: Palce dle velikosti servírujeme vcelku nebo překrojené šikmým řezem. Přelijeme šťávou z masa zachráněnou v alobalu. Podáváme s vařeným bramborem a teplou máslovou zeleninovou směsí. Jako bonus můžeme doplnit karamelizovaným plátkem jablka.
Zveřejněno 26. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl2P
Moje poznámka
Vepřové palce ve slaninovém přebalu s teplou máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl2P
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 5 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 5 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 5 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 5 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 5 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 5 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 6 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 7 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 8 hodinami
Tématické fráze:
veprovy palec,
top recepty vepřové palce,
vepřové palce,
vepřové maso palec,
palce z vepřové panenky recept,
maso palec,
vepřový palec recept,
vepřové palce recept,
vepřový palec z panenky,
vepřový palec se zeleninou,
vepřové palce recepty,
vepřové maso-palec,
jak upravit veprove palce,
palec maso,
palce z vepřové panenky,
recepty vepřový palec,
vepřové palce z panenky,
palce z panenek recept,
jak upravit palec od panenky,
vepřový palec recepty
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina uzená,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
sádlo,
máslo,
pórek,
mrkev,
kukuřice sterilovaná,
nať petrželová
Komentáře (12)