Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio z červené řepy

Kombinace řepy s pikantním dresinkem, sýrem a praženými oříšky je vskutku jedinečná. I když by se spíš slušelo říkat tomu salát z tence nakrájené červené řepy, důležitější je, že toto jednoduché jídlo je až překvapivě dobré.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusima

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby macerování

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby macerování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 550 kJ /
1 805 kcal
Bílkoviny32,07 g
Tuky132,53 g
Vláknina0,09 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 941 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy120,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Krok 2: Ocet svaříme s cukrem, poté přidáme med, džus, snítku tymiánu, olej, sójovou omáčku, pepř a sůl. Směs důkladně promícháme a přidáme do ní nastrouhaný zázvor. Krok 3: Plátky řepy vložíme do kameninové nádoby nebo zavařovací sklenice a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme macerovat alespoň přes noc, raději však 2 dny. Krok 4: Pak plátky řepy naaranžujeme na talíř, poklademe hrudkami sýra a posypeme nasucho opraženými oříšky. Krok 5: Podáváme s bílou bagetou.

TIP: Červená řepa - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Carpaccio z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/921P

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Carpaccio z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/921P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Poprvé jsem carpaccio z červené řepy jedla před lety, kdy mi ho připravila kamarádka. Nejdřív jsem nebyla úplně nadšená, ovšem pouze do té doby, dokud jsem neokusila. Protože to bylo asi před 15 lety a všechny suroviny pro nás nebyly dostupné, tak kozí sýr nahradila nivou, piniové oříšky vlašskými ořechy, ale i tak to bylo luxusní. Radím, vyzkoušejte :-K

Pavlína : Robila som aj zo surovej, aj z varenej. To, čo je na obrázku, je z varenej. Viac nám chutilo z varenej, ale varila som len krátko, asi 15 min, žiadne dlhé varenie.;-)

Musí se ta řepa napřed uvařit?

Hmm, bezvadné!!:yes:

Eliza:já jsem se právě už tento odkaz koukla,vyzkouším a děkuji za ochotu:-K

Holky, zkuste to takhle -
http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty-celebrity-v...
Doporučuji...:-p A klidně bez zázvoru...

Eliza:tak děkuji,že jsi mi to trošku přiblížila a vyzkouším.

Eliza:No mně tam těch chutí taky připadalo moc;-)

Andrejko, odpovím ti tady...;-):-K Já jsem udělala marinádu pouze z medu, balzamikové redukce, pomerančové šťávy, olivového oleje a soli. Abych pravdu řekla, ani jsem si toho tymiánu nevšimla a zázvor jsem také nedala, i když mi nevadí. Nerada bych přetloukla báječnou chuť řepy...:-p
Dělala jsem to volně podle Pohlreicha a sem jen přidala fotku.

janatka:No ten tomu dodá takový asijský říz;-), ale když vám nechutná, tak proč se přemáhat, ne?:-)) Já osobně bych ho tam dala, ale vynechala bych ten tymián, ten mi tam k těm chutím nějak nesedí. Ale Tejaja vám jistě během dne ještě poradí;-)

1974andrea:děkuji a určitě vyzkouším a co ten zázvor:-/ můžete mi v tom pomoc???;-)

janatka:Určitě balsamico použít můžeš, chuť bude ještě lepší;-)

Co mohu použít místo vinného octa???Mám jen balzamikový.Šlo by to také a ten zázvor tam musí být u nás ho moc nemusíme.

Tématické fráze:
karpačo s červené řepy, červená řepa recepty carpacio podle polreicha, recepty z červené řepy karpáčo, karpaco z cervene repy, karpačo s červené řepy pohlreich, carpacio z červené řepy, karpaco, recepty z cervene repy, červená řepa karpaco, karpaco z repy, červená řepa recepty carpacio, carpaco, červené řepy karpáčo, carpacio červená řepa, karpáčo z červené řepy recept, carpaccio, pečená červená řepa podle polreicha, karpáčo z červené řepy recepty, karpačo z pečené červené řepy, červená řepa karpáčo,

Suroviny:
řepa červená, olej olivový, med, cukr moučkový, ocet vinný bílý, džus pomerančový, omáčka sojová, zázvor čerstvý, sýr kozí, semínka piniová, tymián, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu