Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka pro pořádné chlapy

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: vyjde na celou veku

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 035 kJ /
964 kcal
Bílkoviny1,86 g
Tuky102,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme kostku tvarohu, změklé máslo a nastrouháme tvarůžky, na hrubším struhadle. Vidličkou rozmělníme, přidáme trošku mléka dle potřeby, aby se pomazánka spojila. Krok 2: Dochutíme česnekem, cibulí a solí a pepřem, nakonec dáme mletou papriku a kmín. Krok 3: Zamícháme a necháme rozležet aby se rozvinuly chutě. Mažeme na čerstvý chléb nebo veku. Dozdobíme bylinkami nebo kyselou okurkou či ředkvičkami.

Zveřejněno 22. 3. 2011

Poznámka autorky Ivusa

Nemám bohužel čím fotit, tak je recept bez fotky:(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvky

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvky

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Super, moc nám chutnala.:yes::yes: Použila jsem romadůr, syrečky nebyly po ruce.

<3janatka: Tak to jsem ráda,že chutnalo

Děkuji autorce receptu. Pomazánka je výborná :-K:-K:-K.

Jaromíra Proučilová 29. 11. 2015 11:55
U nás, když tvarůžky tolik podražily, jsem vymyslela recept, v němž jsem spojila vynikající chuť nadrobno pokrájených tvarůžků s užitečným přísunem vitaminů a minerálů z jinak ne příliš našimi muži oblíbených druhů zeleniny :
nadrobno nebo i na hrubo pokrájených růžiček brokolice,pórku,a nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny -celeru,mrkve a petržele. Tuto směs,podle chuti strávníků ještě vylepším trochou jimi oblíbené sojové omáčky,a dochutím směsí koření- bez glutamátu - může to být Salátové koření nebo Houbové...nebo SMĚS NA GRILOVANOU ZELENINU, ALE i vlastní kombinace ostřejších druhů koření.. Do každé směsi- pokud ji již neobsahuje, pro snadnější trávení přidávám KURKUMU. Vše PROMÍCHÁM - a je možno spojit dohromady -ROZPUŠTĚNÝM MÁSLEM.JÁ JSEM uspěla u mých STRÁVNÍKŮ hmotou -VYTVOŘENOU ze směsi mírně rozpustěného másla rozmíchaného s tvarohem do jejíž vláčné konzistence vždy úměrně k množství použité zeleniny přidávám roztrouhané či na drobné kousky rozkrájené olomoucké tvarůžky nebo i ROMADUR. TUTO SMĚS navrstvím na krajíce chleba,na jejím POVRCHU , po snadnější manipulaci při konzumaci, překryji plátkem tvrdého sýra a nechám zapéct v troubě,dokud se zespodu na krajících chleba nezačne ukazovat místy narůžovělý povrch... A ODPŮRCI brokolice a kořenové ZELENINY si jen pomlaskávají...

Místo mléka ředím tvarůžky pivem a nechám při pokojové teplotě pomazánku proležet.Zvětší objem a je vláčná.S čerstvým chlebem a sklenkou pivka....boží:-p

:-ptak to máš výhodu...přeji ti aby pomazanka chutnala ...:yes:

Prave jezdim primo do Loštic a kupuji kilo za 200kc marne sýry jsou drahe samy o sobe;)

Páni kilo tvarůžek tak to ti upřímně závidím....mohla bych je papa na všechny možné způsoby...jen ta jejich cena mně drží při zdi.;-)

Proc pro chlapy? U nas jim tvaruzky jen ja a vzhledem k tomu ze jsem vcera privezla kilo tvaruzkek zitra jdu na pomazanku;) diky za tip

Argonaut 3. 1. 2014 23:09
Plus vejce natvrdo , trochu pl. horcice a bezchyby:yes:

Ivanko, pomazánka dle Tvého receptu je moc dobrá:-p, posílám bodík a foto . Děkuji za fajn rcp :yes::yes::-K:-p:-p Papriku jsem nepřidávala.

:yes:děkuji Rebí....moc hezká fotka:yes::yes:

neměla jsem tvaroh, dala jsem žervé, uzenou papriku;-)
posílám bodík a foto:-K

Ivulinko,děkuji za krásné fotečky:yes::yes::yes:Úplně se mi sbíhají sliny ....což je důkaz ,že se jí hlavně očima:-)):-))

Děkuji za recept na skvělou pomazánku, spěchám s bodíkem a s obrázky:yes:

:yes::-Dmňam:-!

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
pro chlapy, pro chlapy.cz, pořadné ženské, jen pro chlapy, recepty pro chlapy, nivová pomazánka s kyselou okurkou, recepty na vareni pro chlapy, chuťovky pro chlapy, nemám ráda chlapy, pomazanka pro chapy, pomazanka pro tvrde chlapy, hankahou, pomazánka s kyselou okurkou, tvarůžková pomazánka s kyselou okurkou, tvaruzkova pomazanka se sodovkou, chlapi nebo chlapy, pomazanky pre chlapov, pořádný chlapy, tvaružky pro chlapy, vareni pro chlapy

Suroviny:
tvaroh kostka, máslo, mléko, česnek, cibule, sůl, pepř, paprika sušená sladká, kmín celý

Přidat fotografie receptu