Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé plněné rolky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Suroviny

Porce: 32 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 676 kJ /
5 181 kcal
Bílkoviny150,92 g
Tuky203,87 g
Vláknina24,36 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 3,98 g
Sůl9,59 g
Sacharidy673,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a necháme vykynout kvásek. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím, zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout na dvojnásobek. Krok 2: Mezitím si utřeme z tvarohu a žloutků a koření hladký krém, do kterého přidáme sníh vyšlehaný z bílků a cukru. Já dala do tvarohu pouze 1 žloutek a sníh ze 3 bílků a náplně bylo dost. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělte na jednotlivé dílky, každý z nich pak vyválejte na na placičku, kterou si pomyslně rozdělte na 3 díly. Krok 4: Na prostřední naložte část tvarohové náplně (obr.2) a překlopte jedním z volných konců, zatímco druhý konec nakrojte speciálním tvořítkem na mřížky, radýlkem či nožem (obr.3). Krok 5: Pak překlopte na mřížku (obr.4) a dejte na plech péct mřížkou nahoru. Na plechu nechte nakynout, potřete vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut dorůžova. Krok 6: Ještě horké potřete rozpuštěným máslem a obalte v cukru smíchaném se skořicí.

Zveřejněno 29. 10. 2013

Poznámka autorky Hella

V původním receptu se doporučuje těsto rozdělit pouze na 6 ks a tvořit 25 cm dlouhé záviny, já mám ale raději menší tvary. Příště také zcela určitě uberu cukr v náplni a při dokončení jsem rolky jen potřela máslem a zlehka pocukrovala moučkovým cukrem se skořicí.

Trochu zavádějící i je i slovo "křupavé" v názvu receptu. Rolky jsou velmi jemné a jediné, co by mohlo mezi zuby křupat je ten skořicový cukr na obalení.

Zdroj: Knihovnička Recepty 09/2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé plněné rolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42lk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé plněné rolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42lk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Vyskusam,vyzeraju velmi dobre.:-K

ten mřížkovač nemám, ale jak vás tak čtu, ani si ho pořizovat nebudu:-//:-D:-D:-D
jinak to vypadá na velkou dobrotu:-p;-):yes::yes:

Dana61:možná to bude chtít těsto lehce pomoučnit a i válečkem projet plochou,poprášenou moukou a pak teprve dělat tu parádu. mě to taky nešlo a málem bych byla těstem mrskla z okna na zahradu:-D

srettka: váleček mám také a vztekám se s ním pokaždé, když ho vezmu do ruky:-D ono s ním přejet přes těsto není problém, ale při roztahování mám mřížky málokdy vcelku, anebo velmi prapodivného tvaru;-) prostě plástev né a né vytvořit celou:-//

určitě jemné a dobré:yes::-D

petrasadlo 29. 10. 2013 14:55
upečte si je, jsou božsky dobré:):-p

Tvarohové moučníky můžeme na všechny způsoby, váleček doma mám a využívám málokdy :-8 Ukládám na vyzkoušení ;-):yes:

:yes::yes: pěkné :yes: +3 bodík

Mě zaujal ten muškátový oříšek v náplni:-O

To je super, Mám doma ten perforovací váleček, ale nějak mě to s ním nešlo. Tohle se mi líbí:-p vyzkouším. Máš to pěkňoučký, mňam:-p:yes:

jsou pěkné u nás by moc chutnalo hlavně manželovi, má nejraději tvaroh:yes::yes:

Tématické fráze:
plněné vepřové rolky, plnene rolky, mrizkovac na testo, kynuté plněné rolky, plněná rolka recepty, ořechové rolky, kynuté rolky recept, plněné mřížky, mřížkovač, knihovnička recepty 09/2013, těsto na slané rolky, plněné rolky orechove, plněna rolka, marmeládové rolky, recept na křupavé těsto, ořechové rolky top recepty, kynuté buchty, plněné rolky z těsta, krupave sunkove rolky, mřížkovač n těsto

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, cukr krupice, mléko, sůl, vejce, žloutek, máslo, tvaroh, žloutek, bílek, ořech muškátový, cukr krupice, máslo, cukr krupice, skořice, vejce

Přidat fotografie receptu