Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebové dalamánky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

baruska_l

Snadný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 209 kJ /
1 006 kcal
Bílkoviny34,55 g
Tuky6,25 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 611 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy194,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba nalámeme do mísy a lehce polijeme vodou, aby nasákl a změkl. Krok 2: Pak přidáme zbylé suroviny a necháme těsto vykynout. Krok 3: Po vykynutí z těsta vyválíme válečky, dáme je na plech a necháme jěště chvíli nakynout. Krok 4: Navrch můžeme nasypat kmín, lněná nebo sezamová semínka. Krok 5: Dalamánky dáme do vyhřáté trouby na cca 30 minut. Krok 6: Během pečení potíráme dalamánky vodou a do trouby nezapomeneme dát plechový hrníček s vodou.

Zveřejněno 27. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebové dalamánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JP6o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebové dalamánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JP6o

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

také mě recept zaujal, ale těsto vyšlo hodně řídké, nešlo tvarovat, nakonec jsem do vykynutého přisypala trochu vloček a dala to do formy.. byl z toho bochníček .. ale dobrý - chutný

Nádherné fotky Hani, kdysi jsem si tyhle dalamánky kupovala v obchodě, tyhle vypadají úplně přesně, ty musí chutnat:yes:

Tenhle recept mě zaijal svou jednoduchostí a tím, že tyhle suroviny mám pořád doma a tak si dalamánky můžu upéct kdfykoliv. Jen místo hladké mouky jsem použila chlebovou, Pomohla mi pekárna, přidala jsem 100 ml vody a už hotový kvásek. Těsto bylo krásně nakynuté a výborně se s ním pracovalo. Přidala jsem dýňová, sezamová a lněná semínka.
Baruško, díky za bezva recept, dalamánky určitě u nás nebyly naposledy. Posílám fotky a bodík:yes::yes: +

Tématické fráze:
chlebový dalamánek, domácí dalamánky, domácí dalamánky pečene v troubě recept, pečení dalamánků, chlebový dalamánek recept, dalamánky, recept dalamánky, dalamánky recept, dalamanek recept, recept na dalamánky, dalamánky z chlebového těsta recept, chlebové dalamánky z tvrdého chleba, domácí dalamánek pečený v troubě, domácí dalamánky z kvásku, dalamánek z chlebové mouky, kváskové dalamánky, testo na dalamanky, domácí dalamánky z chleba, pečene dalamanky, domácí dalamánky recept

Suroviny:
chléb, mouka hladká, sůl, kmín drcený, droždí, voda, kmín celý, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu