Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 668 kJ / 2 550 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,75 g |
Tuky | 41,75 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 7,39 g |
Sůl | 18,00 g |
Sacharidy | 405,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Najprv si urobime kvas. Zmiesame teplu vodu s lyzickou suseneho drozdia a nakyprenou mukou. Vznikne nam riedke cesto. Nechame ho nakysnut na teplom mieste tak, aby zdvojnasobil svoj objem.
Krok 2: Po nakysnuti dame do misy muku, lyzicku suseneho drozdia a vykysnuty kvasok.
Krok 3: Vymiesame hladke cesto a nechame ho kysnut v uzatvorenej nadobe....moje kyslo hodinu.
Krok 4: Na plech dame papier na pecenie a poprasime ho mukou na mieste kde polozim bochnik cesta.
Krok 5: Vykysnute cesto posypem solou a prepracujeme ho. Polozime na plech a vytvarujeme bochnik.
Cesto nie je huste, takze bochnik nebude vysoky. Prikryjeme ho cistou utierkou a nechame este 30 minut kysnut. Krok 6: Rozohrejeme ruru na 220 stupnov . Krok 7: Po 30 minutach dame utierku dolu a dame chlieb piect na 25 az 30 minut. Ja som urobila chybu, pretoze som ten bochnik pred vlozenim do rury chcela trochu upravit a porusila som tak jeho povrch a po upeceni mi ostal vraskavy. Krok 8: Ked chlieb po upeceni vychladne, prerezeme ho a vydlabeme cast striedky. Krok 9: Olivovy salat nechame na sitku odkvapkat, ale olejovy nalev zachytime. Krok 10: Obidve polovice chleba dobre potrieme zachytenym olejom. Krok 11: Zacneme plnit tak, aby na spodku a na vrchu bola vrstva odkvapkaneho olivoveho salatu. Krok 12: Oblozeny sedvic vlozime do chladnicky , polozime na jeho vrch dosticku a poriadne zatazime. Krok 13: Naplneny chlieb by sa mal rozkrojit na 4 casti do trojuholnikov
Mne sa trojuholnik zle transportuje, tak som ich potom este rozkrajala na obdlzniky V obdlznikovej forme moze sendvic posluzit ako skvele pohostenie na party.
Cesto nie je huste, takze bochnik nebude vysoky. Prikryjeme ho cistou utierkou a nechame este 30 minut kysnut. Krok 6: Rozohrejeme ruru na 220 stupnov . Krok 7: Po 30 minutach dame utierku dolu a dame chlieb piect na 25 az 30 minut. Ja som urobila chybu, pretoze som ten bochnik pred vlozenim do rury chcela trochu upravit a porusila som tak jeho povrch a po upeceni mi ostal vraskavy. Krok 8: Ked chlieb po upeceni vychladne, prerezeme ho a vydlabeme cast striedky. Krok 9: Olivovy salat nechame na sitku odkvapkat, ale olejovy nalev zachytime. Krok 10: Obidve polovice chleba dobre potrieme zachytenym olejom. Krok 11: Zacneme plnit tak, aby na spodku a na vrchu bola vrstva odkvapkaneho olivoveho salatu. Krok 12: Oblozeny sedvic vlozime do chladnicky , polozime na jeho vrch dosticku a poriadne zatazime. Krok 13: Naplneny chlieb by sa mal rozkrojit na 4 casti do trojuholnikov
Mne sa trojuholnik zle transportuje, tak som ich potom este rozkrajala na obdlzniky V obdlznikovej forme moze sendvic posluzit ako skvele pohostenie na party.
Zveřejněno 1. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obložený sendvič - italská muffuletta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3349
Moje poznámka
Obložený sendvič - italská muffuletta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3349
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 10 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 8 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 10 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 10 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 11 hodinami
Africké kuře
Tommyk před 11 hodinami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty