Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně a nepoznáte tak rozdíl. Pokud místo cukru použijete do těsta sůl, získáte tak těsto na langoše nebo pizzu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 794 kJ / 2 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,81 g |
| Tuky | 74,56 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 376,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin připravíme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 50°C vykynout asi 30-45 minut.
Krok 2: Veškeré suroviny na posypku smícháme dohromady a propracujeme rukama.
Krok 3: Po vykynutí rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, navrch dáme ovoce a posypeme posypkou.
Krok 4: Pečeme na 180°C do zlatova, zhruba 20 minut.
Krok 5: Po upečení potřeme přepuštěným máslem a rumem do voňava.
Zveřejněno 15. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Moje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkove kynute buchty,
bezlepkové recepty,
recept na bezlepkovou pizzu,
těsto na bezlepkovou pizzu,
bezlepkové těsto,
bezlepková kynutá buchta,
kynuté bezlepkové buchty,
bezlepkove kynute kolace,
bezlepkové koláče recept,
bezlepková pizza ládi hrušky,
pizza z bezlepkove mouky,
langoše z kynuteho testa,
kynuté těsto z kukuřičné mouky,
bezlepková těsta,
langoše z kukuřičné mouky,
kolače z bezlepkove mouky,
bezlepkový chleba jako normální,
bezlepková mouka na pizzu,
kolac z bezlepkove mouky,
bezlepkový koláč z kukuřičné mouky
Suroviny:
mouka bezlepková,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené,
ovoce,
máslo,
cukr moučkový,
mouka rýžová,
rum,
ghee
Komentáře (36)
jak dlouho trvá zpracování těsta, je to stejné jak u kynutého, nebo stačí kratší doba. Taky se mi povedly betonové koláčky. Nebo je to teplotou surovin?
Třeba se změnilo složení mouky u výrobce, nebo byla trošku vlhčí, jak byla už asi měsíc otevřená.
Díky za recept, pochutnali jsme si.