Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne s mletým masem

Chcete rodině připravit oběd jako z italské restaurace? Vyzkoušejte tradiční lasagne s rajčatovou omáčkou a bešamelem. Na bohatě vrstvených zapečených těstovinách nesmí chybět ani pořádná porce rozpečeného sýra.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 442 kJ /
3 213 kcal
Bílkoviny146,06 g
Tuky106,52 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 317 mg
Sodík 306 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy408,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 minut provařit. Krok 2: Připravíme lasagne. Máme-li ty, co se předem nemusí vařit, je lepší, je-li omáčka trochu řidší. Lépe se částečně vsákne do těstovin. Krok 3: Zatímco se masová směs dusí, připravíme bešamel. Na másle usmažíme světlou jíšku, tu na chvíli odstavíme z plotny a zalijeme ji horkým mlékem. Přesuneme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme zhoustnout do požadované hladké konzistence. Až nám bude hustota bešamelu vyhovovat, dochutíme jej solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Krok 4: Zapékací nádobu vymažeme máslem a její dno vyložíme vrstvou připravených lasagní. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ni část bešamelu. Na bešamel opěr rozložíme lasagně a vrstvení opakujeme dokud máme suroviny. Poslední vrstvu tvoří lasagně, které hustě posypeme sýrem. Krok 5: Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30-40 minut do zezlátnutí.

TIP: Časté chyby při přípravě lasagní

Zveřejněno 10. 5. 2010

Poznámka autorky Fokuska

Koření na špagety: drcená sušená rajčata, jedlá sůl, sušený mletý česnek, sušená mletá cibule, mletá sladká paprika, sušená petrželová nať, oregano, bazalka, mleté chilli, mletý černý pepř

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZDA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lasagne s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZDA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

opička Ola 20. 6. 2017 11:55
Díky za super přehledný, jednoduchý a výstižný recept. Drobet jsem jej změnila - do mletého masa jsem přidala hotovou (koupenou) omáčku se zeleninou na špagety a do bešamelu přidala půlečku kvalitního světlého bujonu...Výsledek famózní, lasagne nebyly snězeny nýbrž sežrány:-D:-)

recept je dobrý, nicméně první a poslední vrstva musí být bešamel, až na poslední vrstvu bešamelu dáváme sýr. To proto aby se lasagne nasákly a byly měkké. Bešamel se nikdy nezalévá horkým mlékem, ale naopak studeným, aby se netvořily hrudky. Takže udělat jíšku, nechat na ohni a přilévat studené mléko a hlavně rychle kvrdlat. A už vůbec nevidím důvod proč masovou omáčku zahušťovat moukou. Naopak voda je opět žádoucí, aby lasagně změkly.

ad. 2) "Máme-li ty, co se předem nemusí vařit"
Žádné, ani sušené lasagne, není nutno předem vařit.

blanka:
S mlékem to tak nedělám, ale na zásmažku rozpálenou mouku zalévám vřící vodou:yes:

reje to divné,já je peču v troubě na spodní i horní ohřev a vždy se podaří.Možná jste je pekla krátký čas?

renuska: Musis dat na dno pekacku nejprve besamel, trochu omacky a pak teprve platy testa.

dnes jsem zkoušela tento recept a moc chutnalo, akorát pláty úplně na spodu mi připadaly nedopečené, byly úplně rovné a tvrdé. Nevíte, jak upravit, aby byli měkké?

anonym: Lasagne jsou těstovinové plátky,seženeš je v každém obchodě u těstovin..:-)

prosím asi jsem úplně tupej člověk ...ale co jsou to ty lasagne ????

dnes jsem delala lasagne podle tohoto receptu a byly naprosto dokonale!!!! delala jsem je poprve a mnam :-)

recept fajn,lasagne taky muzu,akorat jsou nizky....chce to vic pater....ja mam nekde recept i na lasagne se spenatem...a ty panecku byly!!!! +1bod

Mnam:-p Lazane naprosto miluji:yes::-K

Já jsem to nikdy nejedla, je třeba to asi změnit;-):yes:

Ja taky zboznuju lasagne, hned bodicek leti a sliny si utiram :-p:-D

zbožňuji lasagne:-) na všechny možné způsoby:-8:yes:

Tématické fráze:
lasagne z mletého masa, lasane s mletym masem recept, lasagne s masem, lasagne z mletého masa recept, lasagne se špenátem a mletým masem, lazaně od polreicha, lasagne videorecept, lasagne z mletého masa s bešamelem, lasaně s mletým masem, lazaně recept s mletým masem video, lasagne s mletým masem a špenátem, recepty lasagne s masem, lasagne z mletého masa video, lasagne video, lazaně s mletým masem, lasagne recept video, lasagne z mletého masa a besamelem, italské lasagne z mletého masa, top recepty lasagne video, lasagne

Suroviny:
maso mleté, protlak rajčatový, máslo, těstoviny lasagne, koření na špagety, mouka hladká, pepř mletý, ořech muškátový, kečup sladký, cukr, sůl, sýr strouhaný, olej, mléko, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu