Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a bohatě polijeme omáčkou. Tak ať šípková vyhraje i u vás.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 905 kJ / 1 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,12 g |
Tuky | 57,15 g |
Vláknina | 15,24 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 76,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu pořádně nasolíme a můžeme ji nechat v chladu na pár hodin či přes noc uležet.
Krok 2: Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a necháme ve větším hrnci na rozehřátém sádle opéct. Následně do hrnce vložíme nasolenou kýtu a necháme ji zatáhnout ze všech stran.
Krok 3: Opečené maso dáme do pekáče, okořeníme, lehce podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka asi 1,5 hodiny. Upečené maso vyndáme z pekáče a odložíme.
Krok 4: Výpek přendáme do hrnce a vydusíme na tuk. Poté přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou, přidáme marmeládu, protlak, šťávu i kůru z citronu, dosolíme, dosladíme a provaříme. Ke konci varu přidáme víno.
Krok 5: Uvařenou omáčku přepasírujeme. Maso nakrájíme na plátky a při servírování přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 11. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Moje poznámka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Nejnovější recepty
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 50 minutami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 2 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 2 hodinami
Králík na houbách v nízkosacharidové verzi
Přidáno před 3 hodinami
Závin s jablíčky a mákem
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka
Rena64 před 1 hodinou
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 2 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 3 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 6 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 8 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 8 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 8 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 9 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 9 hodinami
Tématické fráze:
kančí kýta nejlepší recepty,
jelení kýta se šípkovou omáčkou,
kýta z divočáka recept,
svíčková z kančí kýty,
recept kančí se šípkovou omáčkou,
kanec na šípkové omáčce,
kanec na šípkové omáčce,
kančí na šípkové,
kančí kýta recept,
kýta z divočáka,
kančí na šipkové omačce,
divočák se šípkovou,
kančí kýta recepty,
kančí kyta,
recept na šípkovou omáčku,
kančí se sípkovou omáčkou,
jelení kýta s šípkovou omáčkou,
divocak se sipkovou omackou,
kanci s povidlovou omackou,
jelení svíčková se šípkovou omáčkou
Suroviny:
kýta kančí,
slanina,
cibule,
marmeláda šípková,
protlak rajčatový,
citron,
mouka hladká,
víno červené,
sádlo,
koření na divočinu,
jalovec,
sůl,
cukr,
voda
Komentáře (28)