Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kapsa plněná, se žampiony

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Plněná vepřová kapsa se žampiony z tohoto receptu je přímá linka k pochvalnému potlesku vašich strávníků. Vymazlený pokrm doplňte porcí vhodné přílohy. Nejlépe se budou hodit hranolky, nebo pečené brambory.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 076 kJ /
257 kcal
Bílkoviny21,83 g
Tuky10,78 g
Vláknina10,17 g
Cholesterol 269 mg
Sodík 965 mg
Sůl2,19 g
Sacharidy15,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa opatrně naklepeme (aby se nám nepotrhaly), jemně osolíme, potřeme každý jedním stroužkem česneku a na maso položíme po plátku moravského uzeného. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme lžičku másla, na které orestujeme na jemno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme nakrájený stroužek česneku, na kostky nakrájené moravské uzené, nakrájený pórek a na čtvrtky nakrájenou polovinu (50 g) žampionů. Krok 3: Vše posypeme půl lžičkou grilovacího koření, jemně osolíme a promícháme (to vše děláme na mírném ohni). K ještě pevné zelenině přidáme tavený sýr, necháme ho rozpustit (mícháme), přidáme vajíčko, rozmícháme a hned vypneme. Krok 4: Směs musí zůstat krémová (vajíčko se nám dodělá při dušení v kapse). Mírně prochladlou směs, klademe na připravené plátky masa (jen na půlku), na každou přidáme kousek másla, plátky přehneme a sepneme jehlami (párátky). Maso z obou stran posypeme grilovacím kořením. Krok 5: V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje, na který vložíme masové balíčky, ze všech stran je opečeme a přidáme na půlky nakrájené zbylé žampiony. Podlijeme mírně vodou nebo vývarem, přiklopíme poklicí a zlehka dusíme asi 10-15 minut (podle velikosti hub). Krok 6: Poté maso odklopíme, šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme a podlijeme. Šťávu pečlivě promícháme, dle chuti dosolíme a dokořeníme (špetka grilovacího koření, pepř mletý). Krok 7: Necháme pomalu přejít varem a kapsy ve šťávě několikrát obrátíme. Po pár minutkách vypneme, z masa opatrně vyjmeme jehly (párátka) a můžeme podávat. Jako příloha se hodí vařené či opékané brambory a zeleninový salát.

Zveřejněno 19. 10. 2009

Poznámka autorky mirca75

Kapsy jsem dělala na základě momentální chuti na maso s žampióny a byla jsem rodinou krásně pochválena.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa plněná, se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1kn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa plněná, se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1kn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Výborný dnes uvařeno,akorát bez uzeného to už jsem neměla a bylo to též výborný :-) krásný recept díky Mirca75:-K

:-)<3:yes::-K

Simona Drahovzalová 24. 9. 2014 17:48
Dnes jsem uvařila a výborné :-p :-p

:yes: dneska uvařeno a byla jsem pochválena, tak ještě jednou :yes:

:-):yes:

Tuto dobrůtku jsem vařila v sobotu. ;-) Náplň do kapes mi ještě zbyla, ale vůbec to nevadilo, dala jsem opečené kapsy dusit do papiňáku (máme raději hodně měkké masíčko) a přidala k ní i zbylou náplň. Výborný oběd :-).

Je to nádhera musím to vyskoušet.:-K

Teda Mirčo... Dneska sem dělala a je to naprosto úžasný. Všichni se olizovali až za ušima :-D. A to nemluvím o dalších desítkách krásných receptů, který sem díky tobě našla. Jeden bod za recept a jeden velikej jenom pro Tebe :yes:

trošku musela pozměnit, jelikož rodinka nejí houby, ale jinak výtečný obídek. Jednoduchý, rychlý a nepopsatelně výborný.
posílám bodík.:yes:

Kapsy jsem udělala na dnešní oběd :-p, kombinace sýru, žampionů a šunky je prostě neodolatelná, díky za tip:-), posílám bodík:yes:

Postupovali jsme přesně podle receptu a podařilo se nám něco moc dobrýho,dík za tip moc nám chutnalo!!!!!:-)):-D
Posílám bodík.

sinkognitos 24. 7. 2010 10:06
Obdivuji tě, jak je máš krásně zabalené :) já je teď smažím a je to trochu srandovní, asi to bude chtít trochu praxe :) směs je výborná a věřím, že se to povede celkově, dám vědět :) ;-)

Je to výborné:-p Já akorát dala místo porku zelenou papriku A přidala jsem krapet nasrouhane nivi a je to opravdu mnamka!!!!!Davam Bodik:yes:

Verčina 9. 6. 2010 07:33
zrovna se chystám to vyzkoušet, určitě to bude super a možná dám víc česneku ,ten můj ho totiž zbožnuje :-) pak dám vědět jak to dopadlo;-)

kokotjambo 2. 6. 2010 13:14
trocha tvaruzku a mnamka

Petzi:-)děkuju.

Mirco, vyzkoušeno, výborné :yes: a posílám bodík;-) a bez česneku zkusím zase příště :-))

Mikike:-),Anischka(neregi.):-) díky za vyzkoušení a i bezčesneková varianta jistě nebude špatná;-).

Dobrý recept, ale příště bez česneku :-)

je to dobrutka vyzkouseli moc nam to vsem chutnalo diky mirca75 za receptik davam bodik:-):yes:

:-p zkuste si to uvařit ze sojových "steaků":yes: je tovýbornééé:-D stačí namočit na chvilku do vlažné vody mírně naříznout:-K fakt mňamka

++++++++++:-p:yes:

:yes::-K SuPeR ReCePt

Vendulo(neregi.):-)děkuji za vyzkoušení a krásnou pochvalu:-8:-8;-).A prosím tykej mi;-)-taky si tykáme skoro všichni a taky pokud si najedeš na můj profil,zase tolik mi snad není:-O;-):-D:-D.
Andreo(neregi.):-)nám to z té kýty přišlo i tak šťavnaté(záleží ale na kusu,i na míře otáčení a podlívání;-)),ale myslím,že drůbežím-obzvlášť krůtím masem-se nic nezkazí:-p.

Tak jsem dělala v neděli na oběd a byla mooc za to pochválena.:-K Dík za výborný recept , musím říct , že na Vaše /nebo tvoje?/ recepty Mirko se vždy těším:-!:-)

Vepřová kýta mi připadala dost tuhá a suchá, příště použiju radši kuřecí nebo krůtí plátek.

Opět jsi Mirčo nezklamala.Recept mám už uložený i vytištěný.100% vyzkouším!:yes:

Jano(neregi.):-)Já děkuji za vyzkoušení i za příjemnou odezvu:-).Zkus příště třeba místo česneku použít nějakou pikantní hořčici;-),nám to česnekové chutnalo,ale jak se říká 100lidí-100chutí:-p;-).

Kapsy krásně vypadají a nebyly chuťově špatné, ale příště bych rozhodně nedávala česnek, ten mi tam neseděl.jinak děkuji ta recept.

Všem vám moc děkuji za milé a potěšující komentáře-viz.vulkán a kouzelnice:-8;-):-D.Musím dodat,že kapsa byla krásně šťavnatá a chuťově jemná:-p.Budu moc potěšená,pokud jí někdo zkusíte zařadit na jídelníček a bude vám též chutnat;-).A Dzungilo:-),věř,že doma bys mě mít nechtěla;-):-D:-D-snad jen opravdu přes to jídlo:-p-jsem totiž hrozná baba:-S;-):-)).A ještě jednou díky:-).

Mirčo, ode mě máš 14. bodík za tu nádheru:yes::yes:

Ta tento recept se mi moc líbí a fotečky také:-):yes:13.

Miruš, ty víš, že jsem roládový, závitkový a kapsový;-). Moc hezký recept:-p:-p a posílám 12.bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Krásný recept, který si zaslouží plusík.

Mirčo :-p:-p:yes::yes:

Mirčo - krááása:yes::yes:. Já bych to plnila opět bez špiónů, ale bokem bych je udělat mohla.;-)

Teda Mirčo, ty jsi hotová kouzelnice v kuchyni.Ukládám si a co nejdříve vyzkouším.Posílám bodíček.:yes:

Miruš, moc hezké a určitě i moc dobré:-p Ten řez kapsou je k nakousnutí:yes:

To musí být dobrůtka :-p - nedivím se, že jsi sklidila pochvaly. Ode mě ji máš v podobě bodíku. :yes:

Mirco ty jsi uplny vulkan:yes::-K:yes:bodik.

Mirco - roláda, dneska zase kapsa. Tebe bych chtěla mít doma.;-) To bych se měla!:-p Recept k nakousnutí a o fotkách nemluvě!:yes: Ráda ti uděluji první bodík!;-)

Tématické fráze:
vepřová kapsa, plněná kapsa, plněné žampiony, vepřové kapsy, plněné žampiony recept, plněné kapsy, žampiony, plněné masové kapsy, kuřecí kapsa se žampiony, plněná masová kapsa, smažená vepřová kapsa, vepřová kapsa recept, vepřové se žampiony, plněná kuřecí kapsa, vepřová kapsa s nádivkou, kapsa z vepřového masa, vepřové s žampiony, vepřová kapsa s nivou, žampiony recepty, vepřové maso se žampiony

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, koření grilovací, česnek, žampióny, uzené moravské, cibule, pórek, sýr tavený, vejce, máslo, mouka, voda

Přidat fotografie receptu