Postup přípravy
Krok 1: Pangasia omyjeme, osušíme a jemně mu nařežeme kůži.
Krok 2: Do ryby (do zářezů) vetřeme koření na ryby, osolíme. Rybu osolíme i uvnitř břišní dutiny.
Krok 3: Břišní dutinu naplníme bylinkami, nakrájeným pórkem, můžeme také nasypat trochu koření. Vnitřek pokapeme mírně citronovou šťávou.
Krok 4: Pangasia vložíme do mírně vymazaného pekáčku, posypeme zbytkem bylinek, pórku, pokapeme citr. sťávou a trochou oliv. oleje a necháme takto "uležet" 2 hodinky před pečením.
Krok 5: Pečeme v troubě přikryté alobalem, po změknutí masa alobal odstraníme a dopečeme dozlatova. Můžeme mírně podlévat. Dobu pečení je těžké určit, záleží na velikosti ryby.
Krok 6: Při servírování otevřeme rybu, odstraníme páteř (kdo nemá rád kůži, odstraní i jí).
Podáváme s bramborem, br. kaší - my měli kus-kus ;-)
Podáváme s bramborem, br. kaší - my měli kus-kus ;-)
Zveřejněno 21. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pangasius s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnWY
Moje poznámka
Pečený pangasius s bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnWY
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 7 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 4 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 4 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 4 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 6 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 6 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 7 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 7 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 8 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 9 hodinami
Tématické fráze:
pečený pangasius,
peceny pangas,
pangasius pečený,
pangasius v troubě,
pangasius pečený v troubě,
pangas peceny,
pečený pangasius recept,
pangasius na bylinkach,
pangasius recepty v troubě,
pangasius koření,
recepty pangasius,
mrazeny pangasius,
pangas v troubě,
pečený pangasius recepty,
pangas pečený v troubě,
pangasius mrazeny,
mražený pangas,
pečený pangas recepty,
pangas na bylinkách,
bylinky na ryby
Suroviny:
pangasius,
pórek,
čerstvé bylinky,
sůl,
olej olivový,
šťáva citronová,
koření na ryby
Komentáře (11)