Škvarkové pagáčky
Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte, příště už budete péct rovnou dvě várky, protože se po nich jen zapráší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 199 kJ / 4 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,96 g |
Tuky | 233,82 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 747 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 384,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky v misce připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě 15-20 minut vzejít.
Krok 2: Vykynutý kvásek přilijeme k prosáté mouce a přidáme vše ostatní kromě škvarků. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Škvarky pokrájíme na menší kousky.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na plát, posypeme pokrájenými škvarky, přehneme, znovu rozválíme a to vše opakujeme 2x.
Krok 5: Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka a necháme ještě asi 15 minut kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
Krok 6: Nakynuté pagáčky ještě můžeme přizdobit tím, že na ně obtiskneme kolečko, které používáme na bramborový salát. Protože ale pagáčky ještě nakynou, ve výsledném efektu to není moc vidět.
Krok 7: Před pečením pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme je posypat hrubou solí a kmínem.
Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 4. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6yP
Moje poznámka
Škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6yP
Nejnovější recepty
Vanilková šarlota s ananasem
Přidáno před 6 hodinami
Chlebíčky s rostbífem
Přidáno před 7 hodinami
Pórkový koláč z bramborového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Panenka v bylinkách
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený karbanátek
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Sedm tipů, jak nápaditě ozdobit jednohubky pro návštěvu. Použít můžeme ořechy, bylinky a ovoce či ozdobně vykrojený sýr
Novoroční zvyky a pověry: Čočka zajistí peníze, vepřový ovar a uzené přinesou štěstí, s rybami vám ale zase uplave
Pět nejslavnějších drinků s proseccem: Aperol Spritz, Bellini nebo French 75 jsou zpestřením každé silvestrovské párty
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalá kachna
vaclavagregrova před 29 minutami
Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)
Leninka87 před 44 minutami
Lehké kovbojské fazole
PaveL2002 před 51 minutami
Cibulačka se sýrovými toasty
Kajkajak před 1 hodinou
Škvarkové pagáče
Merylas před 1 hodinou
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Matea před 2 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
MildaJansa před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
MildaJansa před 3 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
George63 před 5 hodinami
Kovářské kotlety 2
Panova před 6 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagačiky,
recepty ze škvarků,
škvarkový pagáček,
skvarkove pagaciky slovenske,
škvarkové recepty,
pagáček,
škvarkové placky recept,
škvarkové,
skvarky recept,
škvarkový pagáček recept,
recepty se škvarkama,
škvarkové pečivo,
škvarkove placky top recepty,
recepty se škvarky,
škvarky recepty,
škvarkové placky jako od babičky recept,
pagáčiky recept,
bramborové pagáčky,
pagaciky,
slovenské pagáčíky
Suroviny:
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
vejce,
droždí,
sůl,
cukr,
mléko,
škvarky,
vejce,
sůl hrubá,
kmín celý
Komentáře (25)