Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové uzlíky s marcipánem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 489 kJ /
595 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky27,50 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy75,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozválíme asi na sílu 1,5-2 mm na přibližně pravidelný obdélník 30-40 cm dlouhý. Polovinu potřeme meruňkovým džemem. Krok 2: Mezitím si na stejnou sílu zvlášť rozválíme marcipán. Marcipán položíme na džem, přehneme na to nepomazanou půlku těsta a lehce přitlačíme. Krok 3: Rádlem nebo nožem nakrájíme asi 1-1,5 cm silné proužky 15-20 cm dlouhé, které zatočíme do uzlíků a potřeme vejcem. Krok 4: Pečeme na papírem na pečení vyloženém plechu ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 min, pak zmírníme asi na 150 °C a dopečeme do růžova.

TIP: Jak péct listové těsto - rady a tipy

Zveřejněno 18. 10. 2009

Poznámka autorky Hella

Marcipán si dělám buď podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa... nebo si nastrouhám kupované Marcipánové brambory nebo lze použít kupované marcipánové výrobky, ze kterých seškrábu čokoládu (připalovala by se) a nastrouhám. Množství nebo síla marcipánové vrstvy záleží na vaší chuti. Je také možno zcela vynechat džem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listové uzlíky s marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QRM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listové uzlíky s marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QRM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Zajímavý recept. Ještě jsem neviděla, takže jsem musela vyzkoušet. A spokojenost. Zase něco jiného.:-8

Dnes ráno už tam byl jen jeden, takže chutnali určitě :-p:-p Já jsem byla statečná a pouze jsem nasávala vůni ;-)

Á..., teď koukám, jak se krásně Paprice povedly. :yes: A chutnaly?

Já na to zásadně používám vlastní meruňkový džem (meruňky nekrájím, jen rozvařím a pak trochu promíchám šťouchadlem na bramborovou kaši). Povidla si chutí s marcipánem nedovedu představit. A jinak tam píšu, že džem se nemusí dávat vůbec, jen to trochu zmírní sladkost marcipánu.

Olino, máš úplně pravdu. bylo to tak. Kousky byl džem, hladká směs marmeláda. Aby se v tom čert vyznal, co?:-)) A dej vědět!!

Já byla naučená - v džemu jsou kousky ovoce, zahustí se a používá se jen na studenou kuchyni, marmeláda/vím, že ten termín se už nesmí používat/ se vaří s cukrem tak dlouho až je tuhá a pak se může použít do buchet, koláčů a nevyteče. Když stojím v obchodě před tou hromadou nevím jak to nazvat - ovocných protlaků, tak zjišťuju, že vlastně marmeláda už neexistuje. Všude je nějaký zahušťovadlo nebo želatina, takže do teplé kuchyně nepoužitelné. Asi budu muset opět začít vařit marmeládu jako před 25 lety.
Jano, povidla by určitě šla. Recept je to moc pěkný a určitě vyzkouším a poreferuju jak marmeláda vytekla a já vypěnila:-D

olino, možná by to vyřešila povidla;-)

Olino16 - zrovna včera říkali v TV, že již neplatí zažité rozdělení na džem a marmeládu - že je to dnes jedno, jak se to jmenuje a musí se sledovat % složení ovoce a to, jestli je to s kousky nebo bez kousků ovoce, na etiketě.;-)
Já jsem dala svou domácí meruňkovou marmeládu/džem z DP a trochu to vyteklo - no co se dá dělat.:-)

Vypadá to moc pěkně, ale co udělá ten džem? Ten se přece v troubě rozteče. Neměla by tam být spíš marmeláda? Hrozně mě to láká, ale toho džemu se bojím.

Dnes jsem šla do obchodu a vidím - "marcipánové brambory". Hned jsem si vzpomněla na tyhle uzlíky, tak jsem nakoupila a před chvílí jsem je vytáhla z trouby. Voní to parádně. Jen mi uzlíky po schladnutí trochu klesly:-(. Měla jsem asi malou teplotu, že?

Hello :-D:-D Výbušná - to zvládneš, věříme Ti :yes::yes: :-D:-D:-D

Teda Vybušná:-)) Tak speciálně pro tebe "Jak se dělá uzel": Vezmeme do každé ruky jeden konec, zkřížíme je, až se vytvoří smyčka. Jeden konec smyčkou protáhneme a celé položíme tou smyčkou na plech. Urovnáme, aby ten druhý konec, co leží na plechu, nebyl moc dlouhý - připaloval by se.

jezismarja...uz sa vidim ako si poviazem vsetky ruky, kym urobim taky krasny uzol

Vypadají opravdu moc hezky a že budou i moc jedlé, o tom nepochybuju:yes:

Ono to není jen hezké, je to především velmi, velmi dobré!

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
kupovaný marcipán, marcipánové brambory, marcipánové brambory recept helly, těsto s marcipánem, co s marcipanem, cepty z listového těsta, uzlíky z listového těsta, sladkosti s marcipanem, čert z marcipánu, listové těsto s marcipánem, buchta s kousky marcipánu, uzly z listového těsta, uzel z listového těsta, certi z listoveho testa, čím zahustit marcipán, uzlik z listoveho těsta, rychla buchta s marcipanem, moučníky s marcipánem, marcipanove ovoce, jak použít kupovaný marcipan

Suroviny:
těsto listové, džem meruňkový, marcipán, vejce

Přidat fotografie receptu