Hrníčková bublanina
Upečte si s dětmi bublaninu. Budete potřebovat jen deset minut, abyste do trouby vložili plech s těstem. Moučník z litého těsta, který je plný ovoce, připravíte za pomoci hrnku, zcela bez vážení.
Suroviny pro 1 plech
plech 30x20 cm, hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 647 kJ / 3 740 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,02 g |
| Tuky | 143,84 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 404 mg |
| Sodík | 377 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 546,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Dortovou formu vyložíme papírem na pečení, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Promícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva, cukrem, vajíčky, olejem a mlékem.
Krok 4: Těsto nalijeme do připravené formy, poklademe ovocem a vložíme do vyhřáté trouby.
Krok 5: Pečeme na 180 °C zhruba 20-30 minut. Zda je upečeno kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 28. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčková bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLpD
Moje poznámka
Hrníčková bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gLpD
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
rybízova bublanina hrníčková,
boruvkova bublanina,
švestková bublanina,
švestková bublanina s drobenkou,
hrnečková bublanina,
hrníčková bublanina s ovocem,
bublanina s jablky,
bublanina s jogurtem,
bublanina svestkova,
jahodova bublanina s jogurtem,
jahodová bublanina s drobenkou,
recept na hrníčkovou bublaninu,
hrníčková buchta se švestkami,
olejova hrnickova bublanina,
bublanina,
jogurtová bublanina,
hrníčkové recepty,
hrnková bublanina,
rybizova bublanina hrnickovy recept,
bublanina boruvková s drobenkou
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (16)
Já toto množství dávám na velký vysoký plech do trouby, dělám to na 1 a 1/2 množství, plech vymažu olejem a vysypu polohrubou moukou.
Peču cca 20 - 30 minut, kontroluji barvu a po 20 minutě zkouším dřevěnou špejlí, je-li už upečeno.
Nahoru v podstatě jakékoli ovoce (třeba i kompotované, odkapané), pokud dávám jablka, tak do těsta přidávám trochu skořice.
Je zajímavé použít do těsta i např. mandlovou nebo rumovou tresť, chutná to vždycky moc dobře