Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s vepřovým masem

Rizoto je lahodné rýžové jídlo, které nebývá náročné na přípravu. Vepřovému masu, zelenině, krémové rýží a sýru na barevném kopečku jídla jen tak někdo neodolá. Že už máte chuť? Tak vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mijula

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 021 kJ /
722 kcal
Bílkoviny68,93 g
Tuky42,66 g
Vláknina4,39 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 5,56 g
Sůl13,75 g
Sacharidy14,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malinké kostičky, smícháme s grilovacím kořením, solí a pepřem. Krok 2: Cibulku nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme maso, orestujeme a až se zatáhne, přidáme lžíci oleje, sáček mražené zeleniny, lžíci červené papriky a 1 dcl vody. Krok 3: Směs dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Krok 4: Na lžíci másla orestujeme 2 hrnky sypané rýže cca 3 minuty, přidáme 3 hrnky vody, osolíme a vaříme do doby, než je rýže kašovitá a voda vyvařená. Krok 5: Rýži přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby vyhřáté na 180 °C na dobu 12-15 minut. Krok 6: Až bude rýže hotová smícháme ji s masem a posypeme Eidamem.

TIP: Jaké jsou oblíbené pokrmy se strouhaným sýrem

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autorky mijula

U vaření rýže vždy platí: vody dáváme vždy 1,5 násobek rýže

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBEz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KBEz

Marie

Komentáře (8)

mnam, mnam, mnam... bez sýru by to nebylo rizoto!!!

za poslední dobu mi příjde , že dávat nějaký nový recept je za trest...každý k tomu má nějaké připomínky. Prostě člověk dá dvůj recept, o který se podělí s ostatními a ano, je jasné, že každý jsme zvyklý dělat to jinak a podle sebe. Ale v tom případě nechápu, proč se někdo dívá na recepty, když ve finále to stejně udělá podle sebe a jídlo má vždycky stejné:-//

Říkám taky ano, moje rodina by mi takové to pravé "italské krémové rizoto" nejedla. Chtějí přesně takové, jako je tady. Využiju třeba i zbytků masa z předešlého dne. Není to sice žádná kulinářská bomba, ale je to dobré.:yes: A eidam? Proč ne, když někomu chutná....

Zkoušela jsem několikrát dělat rizoto v troubě, ale to mi nechutnalo. Takhle to mám raději...a ano, sýr na něm mám ráda a znovu ano, jsme v Čechách :):-O

mijula:
A proč, prosímsakra:-)) neuděláte to masénko skoro doměkka, pak společně se zeleninkou nesmícháte s rýží, nezalejete vodou a nedáte společně udusit (upéci):-?
Pak by to nebyla "rýže s masem" a ten název receptu by se stal pravdivým:-))
...a kdyby tam nebyl ten sejra, tak bysme ani nebyli v Čechách...

ano, ale rýže se nerozvaří na kaši, jenom se vyvaří voda...to je za + - 5 minutek, bude to jen taková konzistence kaše, protože ta rýže pouští škrob ;-)

:-O

rýže : na lžici másla orestujeme 2 hrnky rýže, jakmile se orestuje cca 3 minuty, přidáme 3 hrnky vody,osolíme, vaříme do doby, než je z rýže kaše a voda je vyvařená. Rýži přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby na 180 stupňů na cca 12-15 minut. Až bude rýže hotová smícháme s masem a posypeme eidamem

tak ze ryzi rozvarit na kasi a pak ji ještě dat do trouby? chápu to dobře?

Tématické fráze:
rizoto s vepřovým masem, rizoto s vepřovým masem v troubě, vepřové rizoto, rizoto s vepřovým masem a zeleninou, recept na rizoto s vepřovým masem, rizoto z veproveho masa, rizoto s masem, rizoto s vepřovým masem recept, rizoto s vepřovým. masem, veprove rizoto se zeleninou, vaříme rizoto, rizoto s veprovym, rizoto z vepřového masa v troubě, italské rizoto s vepřovým masem, recepty na rizoto s veprovym masem, zeleninové rizoto s veprovym masem, recepty rizoto z vepřového masa, vepřové rizoto recept, rizoto se zeleninou a masem, rizoto vepřové

Suroviny:
rýže, kotleta vepřová, směs zeleninová mražená, sýr eidam, paprika čerstvá červená, cibule, sůl, koření grilovací, pepř, olej, voda, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu