Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 075 kJ /
257 kcal
Bílkoviny4,42 g
Tuky5,00 g
Vláknina6,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,55 g
Sacharidy47,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a posypeme koprem. Krok 2: Poklademe máslem, vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme 10-15 minut (podle velikosti a výšky filetů). Krok 3: Mezitím uvaříme brambory na přílohu a v pánvi rozehřejeme vrchovatou lžíci másla. Krok 4: Na másle opečeme prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat), necháme ho rozvonět (1-2 minutky) a zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky. Krok 5: Promícháme, prosmahneme a zalijeme vývarem (asi 200 ml). Krok 6: Přidáme med, hořčici, sójovou omáčku a za neustálého promíchávání či prošlehávání povaříme 10-15 minut dohladka.

Zveřejněno 13. 2. 2011

Poznámka autorky Eliza

Pokrm pochází z pořadu Prima vařečka, kde ho připravovala žena, provdaná do Švédska, jako ukázku švédského jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLWE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLWE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-)<3:yes: pěkný recept i provedení :yes::-K

Výborný recept se skvělou omáčkou. Přidávám foto mého výtvoru.

Teda, moc děkuji za zajímavý recept! Muži jsem udělala lososa, sobě tedy vege variantu, ale omáčka naprosto luxusní a ryba prý také! Jsem ráda, že znám další švédský recept, rozhodně někdy zase udělám, velmi zajímavé :)

Je to přímo ooobrmňamka :yes: ;-) :-K

Elizo :-K, opravdu to byla mňamka :yes:. K narozeninám si manžel přál na oběd rybu a já vybrala Tvůj receptík :-). Vím, že jsem šáhla po tom správném. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď už jenom fotečku ;-).

Radko, vysušená není, to za deset minut pečení tučný losos fakt nestihne.
Jemné maso - kuře, ryby - peču na více stupňů, přes 200°C a maso, které je potřeba péct déle - hovězí, vepřové - naopak dlouze a při nižší teplotě. Nevím, třeba je to špatně, ale je to zkušenost mých předků (kuchařů) a maso je vždy dobré.

fotky krasny, ale pect rybu na 250 se mi zda hodne. musi se vysusit. ja bych dala tak 180 max:-S:-8

Recept vypadá zajímavě:-p s hořčicí lososa jsem ještě nedělala,mám co zkoušet:-p:-p:yes::yes:

:yes::-K:-p

Další recept na lososa do sbírky. Skvělé:yes::-K

to je zase lahoda na talíři :-8 Elizo, boduješ ;-)+

:-p:yes: mňam, to bych si dala a klidně i teď:-8:yes::-K

To bude mňamka :yes: +7

moc dobrá kombinace dala bych si hned:-p+1:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
losos na kopru, losos kopr, pečený losos s koprem, losos s omáčkou, pečený losos, peceny losos s omackou, losos recept, medovohorcicna omacka, losos s hořčičnou omáčkou, hořčičná omáčka s koprem, recept na lososa, losos s medem a hořčicí, losos recepty, recepty losos s omáčkou, losos recepty kopr, losos s hořčicí a medem, losos s koprem, pečený losos s s koprem, candát s hořčičnou omáčkou, pstruh s hořčičnou omáčkou

Suroviny:
losos, česnek, med, hořčice, omáčka sojová, vývar masový, mouka hladká, máslo, citron, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu