Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa v citrusové kořeněné marinádě

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 403 kJ /
1 052 kcal
Bílkoviny164,42 g
Tuky30,11 g
Vláknina3,13 g
Cholesterol 388 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy29,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rozehřátého kastrůlku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně za neustálého promíchávání zalijeme citrusovou šťávou. Přidáme zázvor, skořici a pepř a necháme přejít varem. Dále přidáme olej a necháme vychladit. Krok 2: Každé prso rozpůlíme a nejlépe vidličkou hodně propícháme. Maso vložíme do chladné marinády a necháme do druhého dne uležet v lednici. Krok 3: Na pánev do rozehřátého másla s olejem dáme z marinády mírně osušené maso. Orestujeme z každé strany cca 4 minuty. Odložíme stranou a uchováme v teple. Krok 4: Do výpeku nalijeme marinádu, přikápneme trochu sojové omáčky, osolíme a uvedeme k varu. Na silném plameni necháme zredukovat na hustější konzistenci. Krok 5: Pokud budeme chtít, můžeme si na pánvi na troše rozehřátého oleje připravit volsko oko, kterým na talíři ozdobíme kuřecí prsa. Hotový pokrm přelijeme svařenou marinádou a posypeme zelenou bylinkou.

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Honila nás mlsná a další experiment ze surovin, které byly momentálně k dispozici, byl chutný:-)

Je to hrozná“čuňačina“propíchávat maso, ale maso přes noc krásně natáhlo. Po orestování bylo křehké a voňavé. K tomu báječnému sosíku jsme měli čerstvé pečivo, ale hodí se i hranolky, nebo obyčejné uvařené brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5l7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z5l7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dana61:Dani,ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-*Jsem ráda,že sis vybrala tento recept,děkuji:-K
Ty stehenní řízky jsou šťavnatější,než prsní,to musela být lahoda,mňam;-)

Aničko, ona to není jenom nádhera, ale především chuťový požitek:yes: musela jsem naložit i stehenní řízky, neb prsních jsem měla už málo (4 kousky) a rodinka slastně chrochtala:-D měli jsme s opečeným bramborem, prostě slast;-)díky, díky

Byla jsem 2dny mimo domov,tak mi promiňte opožděnou reakci:-8
Všem moc děkuji za milé komentáře,které mě velice potěšily:-K:-K

hosta:Jituško a proto se mnou ten můj zlatoušek ještě pořád je;-):-D:-D

Teda Aničko, to vypadá náramně:-K:-K Hezká fotka:yes: +11

Eliška Havelková 10. 1. 2014 11:14
Tak to musí být pecka!!! Zítra jdu na to!!! Díky, už nevím, co vařit.

Aničko, co na takovou krásnou lahůdku říct:-D prostě nádhera;-):yes:

Aničko:-K, za čuňačinku ráda dávám 10. bod :-p;-):-K:yes:

Aničko prostě parádička:-p:yes::yes::-K

Není nad prasárničky okamihu:-D vlastně čuňárničku:-D každopádo to bude primo dlabádo:-p:yes:

Krásná čuňačina, musela to být úžasná dobrota:yes::yes:

Nevím jak bych to jinak řekla, ale Ani - máš moc pěkný prsa:-D:-D:-D:yes:

:yes::yes::yes::-O

Vy jste se dnes všichni úplně zbláznili....dávat sem takové žrasa:-p A já se pak můžu zbláznit:-S :yes::yes::yes:

Takovouhle “čuňačinu“bych si dal:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak naložit kuřecí prsa, kuřecí špalíčky v marinádě, marinády na kuřecí prsa s kostí, nalozit kureci prsa, jednoduchá marináda na kuřecí prsa, marinada na kuřecí prsa, jaké koření na kuřecí prsa, kuřecí prsa naložit, kuřecí prso a koření, cukr nechame zkaramelizovat, marinovani hovězího masa citrusovou štavou, kuřecí prsa na koření, kuřecí prsa koření recept, kuřecí špalíček v pomerančové marinádě, varit kureci prsa bez kuze, kuřecí prsa koření

Suroviny:
prsa kuřecí, cukr třtinový, šťáva pomerančová, citron, zázvor mletý, skořice mletá, olej olivový, pepř bílý, máslo, olej, omáčka sojová sladká, vejce, sůl, bylinky zelené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu