Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí na houbách a černém pivu

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 294 kJ /
548 kcal
Bílkoviny9,37 g
Tuky19,53 g
Vláknina19,81 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 649 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy49,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a dohněda opečeme na přepuštěném másle (zvolíme kastrol, který budeme moct přemístit do trouby). Krok 2: Přidáme kolečka cibule, plátky čabajky a společně orestujeme. Krok 3: Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky (práci nám usnadní koupená mražená směs pod svíčkovou), česnek rozetřeme a společně s rozdrobenou masoxovou kostkou přidáme k masu. Krok 4: Nakonec vhodíme houby (mražené necháme povolit), lehce podlijeme pivem a přendáme do trouby, rozehřáté na 200°C. Pečeme minimálně 2 hodiny a průběžně podléváme černým pivem.

Zveřejněno 23. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí na houbách a černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1On

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí na houbách a černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1On

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

vypadá to zajímavě, zkusím to s kližkou dám vědět.

vynikající ,vynikající....vyzkoušeno :yes:

Tak tohleto jídlo si manžel nemohl vynachválit, cpal se doslova jako šílený :-)) Báječný tip - díky

Tak to jsem ráda, že chutnalo a děkuju za fotku :-K.

Eliz:-Kbáječná pikantní:-p dobrota:yes:. Dnes jsem hledala kombinaci hub a hovězího masa. Podle reakce rodinky:-K vím, že jsem zvolila dobře:yes:Dovolila jsem si přidat foto:-8snad nebude vadit a posílám 11.tý bodík;-)
Děkuji:-K

Děkuju...:-) Doufám, že jste si pochutnali.

ukládám a posílám bodík - voní to naprosto úžasně a to to ještě není hotové:-) jen jsem vypustila pivo, nevařím s pivem ráda, a pro nedostatek času to dodělám v tlakovém hrnci. Ale jinak díky za inspiraci, houby s kořenovou zeleninou, čabajkou a česnekem voní fakticky dábelsky ;-)

Eli, já mám v poslední době málo času se podívat na toprecepty :-( a takové skvělé recepty mi pak unikají. Recepty s pivem bývají hodně dobré a mi moc chutnají. Již mám v oblíbených a posílám osmý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::-K

Dávám si na vyzkoušení, já nemám s pivem moc dobré zkušenosti, na černém dělám jen Buřty na pivu a vím, že jsem kdysi dělala kuře a la kachna a že se nám to zdálo hořké, ale Elizo, máš moji plnou důvěru, tak vyzkouším ;-):-)

Výbušná, moc omáčky tam není, přesto je jídlo šťavnaté, takže je i knedlík docela vhodná příloha. Ovšem nejlepší přílohou je čerstvé pečivo...
Pro ty, kteří mají rádi omáčky je možné pokrm povolit vodou nebo vývarem a tak vznikne jednoduše trochu šťávy, nebo zaprášit moukou a povolit vodou (to jsem ale neudělala, je to díky čabajce a máslu dost mastné, tak alespoň vynechávám mouku...;-) )

eliza podavala si to s knedlou?....bola pri tom nejaka omacka?

Popravdě řečeno, dnes jsem vařila a jen "ďobala", ale už se těším na zítřejší oběd :-p. Řekněte, nejsem já ztělesněním pevné vůle? ...:-D:-D

Opět, nejen lákavé fotky, ale i recept.:yes:

No, to úplně cítím v puse:-p Eli, super už na pohled:-p:yes:

Tak toto ukládám a určitě vyzkouším:yes:+3.

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
hovězí nudličky na houbách, buřty na pivu pohlreich, hovězí ragů na houbách, hovězí na pivu, buřty na černém pivu pohlreich, hovězí pečeně na houbách, hovězí ragů na pivě, hovězí líčka na houbách, hovězí kostky na houbách, recepty z hovězího masa zadního, hovězí plátek na houbách, hovězí na houbách s pivem, hovězí maso na pivu, hovezi nahoubach, hovězí srdce na houbách, hovězí maso na pivě, hovězí plátky na houbách, pecené hovezí maso na houbách, hovězí pečeně na houbách pohlreich, pečená hovězí kližka na pivu

Suroviny:
hovězí zadní, houby lesní, mrkev, celer, petržel, čabajka, cibule, česnek, pivo černé, máslo, masox, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu