Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 460 kJ / 2 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 328,00 g |
Tuky | 74,04 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 770 mg |
Sodík | 2,78 g |
Sůl | 6,96 g |
Sacharidy | 9,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prsou odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Opláchněte je pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Prsa po obou stranách posypte solí, černým pepřem, pálivou paprikou, česnekem a rozmarýnem a vmasírujte vše prsty do masa.
Krok 2: Rozložte prsa do skleněné misky a zalijte citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte marinovat v ledničce 30-60 minut. Během této doby maso několikrát obraťte.
Krok 3: Nastavte gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Pokud používáte plynový gril, umístěte okapané dřevěné lupínky do udícího boxu (pokud je jím gril vybaven) nebo můžete zakoupit některý udící box z naší nabídky.
Krok 4: U grilu na dřevěné uhlí vhoďte okapané lupínky přímo na žhavé uhlíky. Grilovací rošt očistěte kartáčem a potřete ho rostlinným olejem. Umístěte kuřecí prsa na grilovací rošt, všechny ve stejném směru, např. v úhlu 45 stupňů k mřížce roštu.
Krok 5: Na maso položte zabalené cihly v alobalu nebo některou z našich grilovacích žehliček, určených přímo pro tento recept. Zatížením dosáhnete nejen výraznějšího otisku mřížky roštu, ale maso si hlavně uchová svoji šťavnatost.
Krok 6: Grilovat můžete se zavřeným poklopem grilu nebo bez něj, můžete si tak regulovat intenzitu vůně kouře, kterou bude maso mít (zavřený poklop = větší intenzita vůně kouře).
Krok 7: Grilujte prsa, až jsou úplně propečená, tj. 4 až 6 minut z každé strany. V půlce grilování z každé strany otočte prsa o 90°C, abyste vytvořili atraktivní otisk mřížky roštu.
Krok 8: Maso by mělo být v nejsilnější části na dotek pevné, pak je úplně propečené. Přendejte kuřecí prsa na talíř a podávejte.
Zveřejněno 23. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované kuře pod cihlou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wqk
Moje poznámka
Grilované kuře pod cihlou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wqk
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 5 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 21 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 50 minutami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 4 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 4 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 15 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 20 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 20 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 23 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka 20. 12. 2024 11:27
Tématické fráze:
kuře na cihle,
kuřecí pod cihlou,
kuře na grilu v alobalu,
kuřecí prsa pod cihlou,
gril z cihel,
grilování na plynovém grilu recepty,
kuře pod cihlou video,
grilovane kure v alobalu,
grilovací cihly,
gril na kuřata na dřevěné uhlí,
kuchar koura,
kuře na plynovém grilu videorecepty,
grilovane kure na dřevěném uhlí,
grilované kuřecí v alobalu,
kuřecí prsa grilu pod cihlou,
kuře pečené pod cihlou,
grilovane kuře na grilu v alobalu,
pecene kure na cihle,
kuře cihla,
gril na kuře uhlí
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl mořská,
pepř černý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
rozmarýn čerstvý,
šťáva citronová,
olej olivový,
sýr,
Komentáře (8)