Křupavé dalamánky za kačku
Křupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb. Podle tohoto jednoduchého receptu si je doma připravíte doslova za pár korun.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 424 kJ / 1 774 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,63 g |
| Tuky | 6,83 g |
| Vláknina | 16,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 367,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé dalamánky za kačku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WvXo
Moje poznámka
Křupavé dalamánky za kačku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WvXo
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
dalamanky,
dalamánky recept,
recept na dalámánky,
domaci dalamanky,
dalamanek recept,
dalamanek,
recepty za kačku,
dalamánky bez hnětení,
dalamánky bez kynutí,
dalamánky z žitné mouky,
domácí dalamánek,
jak upéct dalamánky,
dalamánky chlebové těsto,
pečení dalamánku,
recept dalamánek,
recepty na dalamánky,
chlebove dalamanky,
recept na kacku,
dalamánky z chlebové mouky,
pečeme dalamánky
Suroviny:
mouka žitná hladká,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
sůl,
ocet,
kmín celý,
voda,
droždí sušené,
sůl hrubá,
kmín celý
Komentáře (58)
jsou úžasné. Prostě jsem udělala na plech hromádky a čekala jsem
co z toho vznikne
S dalamánky je víc práce, protože se musí tvarovat a kvůli konzistenci těsta je to trochu obtížnější. Nabírám je lžící, dávám na pomoučenou plochu, opatrně je v mouce obracím a povaluji a snažím se o kulatý - oválný tvar. Chce to trošku trpělivosti, pomoučit si i ruce, ale dalamánky jsou pak krásně nadýchané.
Tyhle dalamánky musím rozhodně vyzkoušet, vypadají parádně
Peču denně.Od pečiva,přes pizzu,koláče...,třeba včera luxusní focacciu se sušenými rajčaty,bazalkou,a další olivy/rozmarýn.. a vím,jak má vypadat kynute,chlebové těsto...
Tohle mělo konzistentně něco mezi haluškama a palačinkou...
Takže,,od oka od každé mouky kousek,přidat droždí a špetku solí+octa a nechám se překvapit...
Ode mě těžký p ropadák a kdo dal podle těchto poměrů něco dohromady,co mělo v konečné fázi tvar a chuť dalamánu,respekt....
Díky za recept
Ehm, k té plachtě - Ty to nedáváš do čistírny?
A ten Isindin "tuning" nehněteného chleba je super, protože trouba je zapnutá jen něco málo přes 20 minut, odpadá nahřívání kastrolu - a když večer zaděláte, ráno je pak máte k snídani, než si vyčistíte zoubky a vypijete kafe