Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy naruby - zase trochu jinak

Obrácený jablečný koláč už patří mezi klasické moučníky, nic překvapivého. Ale co když ho po upečení znovu obrátíme a doplníme pudinkovým krémem a strouhanou čokoládou? Vyzkoušejte náš recept a po prvním ochutnání ho zařadíte do svého repertoáru.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

innael innael

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 516 kJ /
7 055 kcal
Bílkoviny89,05 g
Tuky319,44 g
Vláknina35,22 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 563 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy938,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nastrouháme. Ořechy nasekáme. Krok 2: Na plech navrstvíme nastrouhaná jablka do výšky asi 0,5 cm. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami, ořechy a skořicí dle chuti. Krok 3: Suroviny na těsto smícháme a nalijeme na jablka. Krok 4: Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut. Krok 5: Po upečení necháme trochu vychladnout, abychom se nespálili a pak otočíme jablky nahoru. Nejlépe to jde tak, že na upečené těsto položíme další plech nebo tác a celé to obrátíme. Potom sloupneme papír a necháme vychladnout. Krok 6: Připravíme pudinkový krém. Nejdřív uvaříme pudink z 0,5 l mléka a 1,5 sáčku pudinkového prášku. Krok 7: Uvařený pudink necháme za občasného promíchání vychladnout a mezitím vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem. Smícháme s pudinkem a prošleháme dohromady. Můžeme přidat rum dle chuti. Krok 8: Povrch moučníku potřeme krémem a posypeme čokoládou nebo grankem. Dáme vychladit do lednice.

TIP: Jablečný sen - dezert s jablky a šlehačkou

Zveřejněno 15. 7. 2010

Poznámka autorky innael

Vypadá to možná složitě, ale je to velmi jednoduché.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YymW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YymW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Luxusní koláč, jen se po něm zaprášilo :-D

Výborný a jednoduchý koláč, díky za recept :yes:

Jdu teď dělat ???? nahoru dám zakysanou smetanu a Granko ????

30*35 cm

Zrovna jsem je dnes pekla ,na klasickém hlubokém plechu .

Koubkova: Můžete ho změřit? Já mám dvě velikosti a nevím, na který to dát.

Na jak velkém plechu jste to pekli?

Moc dobrá buchta....vypadá složitá, ale není, moc jsme si pochutnali.

Je vynikající,vláčná,ale místo krému jsem dala 2 tvarohy s cukrem a 1 ušlehanou šlehačku jsem vmíchala do těch tvarohů jako krém moc dobré:yes:

Jana: Dobrý deň. Prosím Vás, takže ste vôbec nerobila puding a maslo s cukrom ? iba ste to zaliala tvarohom so šľahačkou ?

:yes::yes::yes:

Vypadá to nádherně,jdu na to:-))

:-p:-K:yes:

Dnes jsem vyzkoušela a super :-8

Upekla jsem, snědli jsme, výborné. :-p
Neměla jsem vanilkový pudink, použila jsem karamelový. Opravdu dobrý moučník. Uděluji 21. bod. :yes::-K

Opravdu,ale opravdu velká dobrota...:yes:

Řezy jsou vynikající :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
jablečná buchta naruby, jablečné řezy na plech, jablkovy kolac naruby, jablečná buchta s pudinkem, obrácená jablečná buchta, jablečná roláda naruby, jablkove rezy naruby, buchta naruby, rychlé jablečné řezy, jablkova buchta naruby, obrácené jablečné řezy, řezy s jablky, jablecna buchta na plech, jablecna buchta na ruby, jablečné řezy, jablečný kolač naruby, buchta na ruby, buchta jablečna na plech s pudinkem, obrácená buchta s jablky, jablečna buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, olej, voda, vejce, jablko, skořice mletá, cukr vanilkový, rozinky, ořechy, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu