Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové šátečky

Chcete si pochutnat na něčem sladkém, ale hlídáte si příjem cukru? Vyzkoušejte jednoduché mrkvové šátečky, které můžete naplnit povidly, marmeládou, tvarohem, či ořechovou náplní. těsto je bez přidaného cukru, šátečky jsou jemné a dokonale křehké.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 834 kJ /
2 111 kcal
Bílkoviny31,80 g
Tuky128,40 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy200,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Mrkev nastrouháme na jemném struhadle a lehce ji vymačkáme. Krok 3: Prosátou mouku, máslo, mrkev a kypřicí prášek dáme do mísy a ručně zpracujeme do hladkého těsta. Krok 4: Na pomoučené pracovní ploše těsto vyválíme do čtverce o tloušťce asi 3 mm. Krok 5: Plát těsta rádýlkem nakrájíme na čtverce o velikosti 5x5 cm. Do středu každého čtverce dáme 1 lžičku povidel (nebo marmelády) a rohy těsta spojíme do šátečku. Krok 6: Šátečky naskládáme na připravený plech a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova asi 20-25 minut. Krok 7: Po upečení necháme vychladnout a můžeme lehce pocukrovat.

TIP: Jak upéct šátečky v toustovači

Zveřejněno 3. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g53k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g53k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Za mě super! Určitě budu dělat častěji! ☺️

Verisas: Akú marmeládu si použila? Na takéto šatôčky musíš použiť lekvár, ktorý sa tak rýchlo v teple nerozteká, takže napr. ríbezľový sa nehodí. Slivkový áno. ;-)

Tak i kolecka mi vytekly. Nevim v cem je problem. Zamackla jsem poradne a stejne bud vytekly pres spoje nebo praskly uprostred:-((

Verisas: Klidně to tak udělejte, nakrájejte vyválené těsto na čtverce nebo vykrájejte kolečka, dejte náplň a přeložte napůl. Dobře zamáčknout a je to. ;-):-8:-K

Vetsina mi vytekla marmeladu pri peceni, jinak dobry. Musi to byt uplne utesnene? Bych priste volila misto satecku kolecko napul a utesnila poradne vidlickou, aby to nevyteklo

Výborné, jednoduché, pekla jsem už několikrát, posílám bodík a fotky :-K:yes::-)

<3 mňam dneska jsem dělala a jsou výborné:yes:

Vynikající, rychlá záležitost, dělávám už xxxxx let, plním čím se dá, třeba i kouskem jablka.....

Taky je :-Kdělávám ,už asi 40roků,plním povidlama,ale někdy je dělám i na slano,plněné sýrem....... je to ta největší pochoutka,jakou si kdo umí představit....sladké i slané...!

martina: mouka polohrubá:-O

já dala hladkou:):-K

Dobrý den, prosím o radu. Jaká mouka se do těsta dává?

Skvělé, všem chutnaly.

Mouka..? To je docela široký pojem:-(. Mě by docela zajímalo jaká..?:-)

:-p Úžasné! Starý recept v moderní době. Nejlépe chutnají s domácími povidly.

Hahááá..:-D zdravá mrkev:-))dobrá kamufláž pro sladkost:-D ukládám a dávám bodíka...dělám mrkvovej dort a podobné šátečky...dobrota;-):yes:

Dala jsem o trošku víc mrkve a méně másla. Zpracování chtělo vytrvalost,pořádně promačkat a výsledek byl super! Lehoučké,krásně barevné a MŇAM.

Já je taky dělala a takový měli úspěch,že dnes musím znova,plním povidly a jsou výborné...Zrovna ze 2 dávek ;-):yes:

Vynikájící doporučuji.....já plním povidly :yes:

Výborné, včera jsem pekla jednu várku a dnes druhou :yes:

Jsou vážně skvělé.Já je dělám z 2dávky.:yes::-K

Dnes jsem je delala poprve a musim rict, ze jsou vynikajici. Jen jsem misto masla pouzila Heru. Palec nahoru :yes:

zkuste taky slanou variantu a místo marmelády dejte balkánský sýr nebo nivu.Je to bašta::-p

jéééééžíííííš - úplně cítím tu jejich lahodnou chuť:yes::-D moje babička je dělávala tak nechápu, proč je nedělám já:-D jsi hodná, že jsi mě alespoň na chvíli vrátila do dávného dětství:-K

:yes: mrkvové šátečky jsem pekla včera - jinou dávku, po přepočítání množství surovin jsem zjistila že jde o téměř totožné těsto - plnila jsem tvarohem

Jsou oprvdu výborné! Hodí se udělat větší množství a dát i do mrazáku.

vyzkouseno a chvala :-K

vypadaji uzasne...dnes zkousim :-)

:-!:yes:

:-*:-D:-p:-K

Musim potvrdit, ze se jen rozplyvaji na jazyku. Delala jsem s marmeladou z divokych tresni, s merunkovou marmeladou a se svestkovymi povidly. Satecky nam moc vsem chutnaly. Davam 8.bodik a dovoluji si pridat fotku.:yes:8:yes:

Skvělé jsou s tvarohovou náplní:-p

Výborné, chutné, posílám bodík:yes:

Je to vynikající a jí to i můj manžel, který tvrdí, že nejlepší moučník je vepřová pečeně.

Sakra, musím si koupit radýlko. Z mrkve už jsem něco pekla, sice nevím, na co se tam dává, když pak není cítit, nicméně to tehda moc chutnalo a tady ty šátečky taky vypadají skvěle;-):yes:+

:-O:-O tak to vidím prvně - mrkev do těsta. Ale já toho ještě neviděla ...
Vypadá to hezky a chutně. :-p:yes: +;-)

Tématické fráze:
mrkvové recepty, šátecky, zdravé mrkvové šátečky, mrkvové, recepty z mrkve, mrkvové těsto, mrkvove pecivo, mrkvový šáteček, mrkvové šátečky z celozrnné mouky, mrkvové šátečky s marmeládou, mrkváče s povidly, mrkové šátečky, šátečky recept, mrkvové šátečky plněné tvarohem, recept na satecky, recepty na satecky, mrkvovesatecky, recepty šátečky, mrkvové moučníky, recept šátečky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, mrkev, kypřící prášek do pečiva, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu