Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Muffiny s tvarohovo - kokosovým překvapením

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 933 kJ /
5 242 kcal
Bílkoviny143,88 g
Tuky154,78 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 799 mg
Sůl1,73 g
Sacharidy774,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava kuliček - ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a promícháme ji s rumem. Krok 2: Kokos promícháme s cukrem, škrobem a směs zapracujeme do čokolády společně s tvarohem. Hmotu dáme asi na 1 hodinu do chladničky. Krok 3: Z dobře vychlazené hmoty uděláme rukou 24 kuliček (nelepí se). Krok 4: Z bílků vyšleháme sníh. Krok 5: Kakao rozmícháme ve studeném mléce. Krok 6: Žloutky vyšleháme s cukrem. Krok 7: Přidáme rum a střídavě zapracujeme mouku promíchanou s prosátým kypřícím práškem a šlehačku. Stěrkou zapracujeme sníh vyšlehaný sníh z bílků. Krok 8: Do každé muffinkové formičky (košíčku) dáme 1 lžíci světlého těsta. Krok 9: Zbytek těsta obarvíme kakaem rozmíchaným v mléce a rozdělíme do formiček na světlé těsto. Krok 10: Na povrch dáme tvarohovou kuličku a prstem jí zatlačíme. Krok 11: Pečeme při 170 - 175°C asi 25 minut.

Zveřejněno 4. 2. 2014

Poznámka autorky JanaB1

Lze upéct i v pekáčku 17x24 cm. Řez vedeme v polovině kuličky. Muffiny mi více chutnají.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKjQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKjQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ty kulicky jsou super! Ukladam a boduju, protoze tohle mi nam jelo na stopro, testicko mi propimina kamaradcino babovkove, uzasne hladoucke a jemne:-p:yes:

Muffiny a kokos milujeme. Bezvadný nápad:yes:

pěkně povedené a bezva nápad, s radostí dávám 1 bodík:-))):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
moučník s kokosovými kuličkami, muffiny ze šlehačky, řezy s kokosovými kuličkami, tvarohové muffiny, muffiny s tvarohem, kokosové kuličky s tvarohem, recept na muffiny, recepty s kokosovým máslem, muffiny s kokosovou kuličkou, muffiny s překvapením, muffiny s kokosové kuličky, kokosové kuličky z tvarohu, mufiny s překvapením, moučník se zapečenými tvarohovými kuličkami, tvarohové muffiny recept, muffiny recept, mufiny s kokosovou kulickou, tvarohové muffiny s kokosem, tvarohová buchta s kakaovými kuličkami, moučník s kokosovými kuličkami recept

Suroviny:
šlehačka, mléko plnotučné, mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, rum, kypřící prášek do pečiva, kakao, mléko plnotučné, tvaroh jemný, kokos strouhaný, škrob bramborový, cukr moučkový, čokoláda bílá, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu