Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 390 kJ / 1 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,06 g |
Tuky | 2,28 g |
Vláknina | 15,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 305,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: První den: Okvětní plátky růže zbavíme bílé spodní části, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do většího hrnce nalijeme 1,0 litru vody, přisypeme okvětní plátky a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 5 minut. Odstavíme a necháme do druhého dne odstát.
Krok 2: Druhý den: Zbavíme jablka slupek a jádřinců, pokrájíme na kostičky. Pokrájená jablka smícháme s 250 g cukru krupice a přidáme šťávu z jednoho citronu (pozor jen šťávu). Tuto směs přivedeme k varu (pokud není možné jablka rozvařit, použijeme ponorný mixer).
Krok 3: Z výluhu plátků růží vyjmeme vařené plátky růží (vymačkat co nejvíce výluh z plátků). Výluh obohatíme pouze o květy levandule.
Krok 4: Výluh s květy levandule přivedeme k varu a přidáme směs vařených jablíček. Už žádný cukr! Přidáme Dr.Oetker 2:1 a důkladně jen rozmícháme. Provedeme test na talířek. Pokud na talířku zavařenina drží tvar, rozlijeme jí pomocí trychtýře do zavařovacích sklenek. Sklenky necháme 5 minut dnem vzhůru, potom otočíme a necháme vychladnout. Dobrou chuť !
Zveřejněno 7. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z okvětních lístků růží s květy levandule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qkZ
Moje poznámka
Džem z okvětních lístků růží s květy levandule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qkZ
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 4 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 18 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 20 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 17 minutami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 3 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 3 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 15 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 19 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 19 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 22 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka 20. 12. 2024 11:27
Tématické fráze:
marmelada z ruzi,
džem z růží,
marmeláda z růže,
marmeláda s levandulí,
dzem z ruze,
marmelada z kvetu ruzi,
marmeláda z ruží recept,
levandulová marmeláda recept,
marmeláda z květů růže,
meruňková marmeláda s levandulí,
med z ruží,
marmeláda s růží,
recept na marmeladu z ruzi,
levandulová marmeláda,
marmeláda z levandule recept,
recepty z růží,
marmeláda z lístku ruží,
meruňková marmeláda s levandulí recept,
dzem z platku ruzi,
marmelada z levandule
Suroviny:
růže,
levandule,
voda,
cukr krupice,
jablko,
citron,
dr. oetker 2:1
Komentáře (17)