Suroviny
Porce: 6 slimakov
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 834 kJ / 2 590 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,27 g |
| Tuky | 118,38 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 414 mg |
| Sodík | 131 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 331,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Teplu vodu, olej, cukor a drozdie vymiesame a nechame postat 10 minut. Do preosiatej muky vlejeme kvasok, dame stipku soli, roztopene maslo a vajce. Vymiesime hladke cesto, ktore prikryjeme foliou a dame na teple miesto kysnut na cca 45 minut.
Krok 2: Cesto po vykysnuti rozvalkame na tenko a jeho povrch bohato potrieme roztopenym maslom. Povrch cesta bohato posypeme mletou skoricou a cukrom. Posypeme nahrubo struhanym jablkom a nahrubo podrvenym opecenymi orechami. Ja som jablka este posypala raz skoricou.
Krok 3: Cesto zakrutime do rolady a nakrajame ho na rovnako velke slimaky. Tie moje boli siroke asi 5 cm. Vyssi pekac vytrieme bohato olejom a v tom oleji vyvalame zo vsetkych stran slimaky a postavime ich kolmo. Nechame okolo nich trochu priestoru.
Krok 4: Pekac zakryjeme foliou a nechame este kysnut 30 minut. Vlozime do vyhriatej rury a pecieme na 180°C cca 25 minut (podla mojej rury).
Krok 5: Kym sa slimaky pecu, urobime si polevu z mlieka, roztopeneho masla a praskoveho cukru a ovoniame vanilkovou esenciou. Touto polevou polejeme este horuce slimaky, pomedzi slimaky a nevadi ked z nej natecie aj do vnutra peciva.
Krok 6: Slimaky su makke ako dusa, pred podavanim ich rozrezem kolmo. Jednak sa to lepsie tak je a jednak mame istotu, ze sa nam vsetky chute dostanu na jazyk rovnomerne.
Zveřejněno 15. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté růže s jablky a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXqW
Moje poznámka
Kynuté růže s jablky a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXqW
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
recepty ládi hrušky ruže,
růže z jablek,
růže ládi hrušky,
jablkové růže,
růže z jablka,
kynuta dobrota s jablky,
pečene ruže z jablek,
kynuté růže,
jablková růže,
recepty hruška ruze,
růže podle ladi hrušky,
kynuté těsto z jablkami,
růže od ládi hrušky,
tncz nova recepty ladi hrušky jabkove ruze,
recepty ládi hrušky jablkove ruze,
hruška recepty růže,
lada hruška růže,
recepty ládi hrušky-ruže,
kynutá růže,
lada hruska kynute sneci
Suroviny:
droždí sušené,
voda,
cukr,
olej,
mouka,
kvásek,
vejce,
máslo,
cukr hnědý,
skořice,
jablko,
ořechy,
olej,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
esence vanilková
Komentáře (32)
Recept je skvělý, je to výborné a o to jde
To je jedna vec.
Druha vec je ta, ze ked sa , minimalne , nazvy receptov prekladaju do cestiny, je len nadobro receptu. Je samozrejme, ze na ceskych strankach nikto nebude hladat recepty v slovencine. Je iste, ze kazdy slovensky recept by bol pre nahodne vyhladavanie uplne strateny.
Zato, ze moderatorky si davaju pracu s prekladanim ...im patri podakovanie.
Wocogo?
O princip
casino:
Neviem sa vynačudovať, ako môže niekto mrhať časom na také "hovädiny"
Len si začínam myslieť, že poniektorí v Čechách už zámerne "nerozumejú" po slovensky
Stále sa tu stretávam s tým, že slovenské vkladateľky receptov niektoré suroviny automaticky
uvádzajú aj po česky, ale naopak som to ešte nezaregistrovala
Ja keď niečomu nerozumiem, tak sa slušne opýtam a poprosím o vysvetlenie.
Vôbec nechápem toto rýpanie, veď tú prácu s varením, fotením, vkladaním a hladaním tu robia všetci dobrovoľne a nemajú z toho, okrem dobrého pocitu, ani len Ň. A miesto poďakovania a pochválenia stále len kritika a podpychovanie.
Že vás to, ľudkovia. ešte neprestalo baviť
S jablky nebo jablkami
No jo, no, ale Stašena: má má recht...
"Kynuté růže s jablkami a ořechy" to je psáno československy a moderátorky si evidentně přispaly...