Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového kynutého těsta, které voní po citrónu a rumu, jsou spojené lahodnou tvarohovou náplní.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 410 kJ / 5 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,93 g |
Tuky | 212,45 g |
Vláknina | 27,54 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 3,72 g |
Sacharidy | 645,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uděláme náplň. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky.
Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj postupně krupicový cukr a sníh opatrně vmícháme do tvarohu.
Krok 3: Zaděláme kynuté těsto. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru.
Krok 4: Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme tužší těsto, které nenecháváme kynout.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečicí papír podle velikosti plechu (40x33 cm).
Krok 6: Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme na něj tvarohovou náplň po celé ploše.
Krok 7: Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice.
Krok 8: Troubu si rozehřejeme na 200 °C.
Krok 9: Odleželé řezy propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Plech vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200 °C.
Krok 10: Plech vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned snížíme na 175 °C. Pečeme 25 minut, do zrůžovění povrchu.
Krok 11: Zchladlý moučník pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m649
Moje poznámka
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m649
Nejnovější recepty
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 12 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno před 16 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 18 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 19 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohankové rizoto s ředkví
TondaJ před 29 minutami
Vývar z hovězí oháňky
JohnyCipera před 42 minutami
Čočka po baskitsku
jarkane před 1 hodinou
Bramborový salát s fazolemi
magdalenka před 1 hodinou
Plněná pečená bageta
misaprikrylex před 2 hodinami
Kapustové těstoviny
Alibaba33 před 3 hodinami
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 12 hodinami
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 13 hodinami
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 13 hodinami
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 14 hodinami
Tématické fráze:
tvarohove rezy,
tvarohové řezy nejlepší recepty,
nej recepty z tvarohu,
tvarohove rezy ladi hrusky,
rezy s tvarohem,
recepty ládi hrušky tvarohové řezy,
vynikající kindr řez hruška,
láďa hruška tvarohové řezy,
tvarohové řezy recept,
recept na tvarohove rezy,
tvarohovy rez,
vynikající kindr řez,
tvarohové rezy lada hruska,
tvarohové řezy od ládi hrušky,
recepty,
řezy z tvarohu,
recept tvarohové řezy,
knihovnička recepty 2014,
recept na výborné řezy tvarohové,
koláčky ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
mléko,
sůl,
žloutek,
máslo,
smetana zakysaná,
tvaroh měkký,
bílek,
krupice pšeničná,
cukr vanilkový,
rozinky,
cukr krupice,
citron
Komentáře (39)