Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance Jarušky

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BUBAK BUBAK

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 20 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 254 kJ /
2 690 kcal
Bílkoviny71,81 g
Tuky110,77 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 803 mg
Sodík 407 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy346,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka přidáme mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme a rozdrobíme droždí a umíchat do hladka, já použila šlehač. Těsto je řidší. Krok 2: Necháme chvíli kynout a smažíme na lívanečníku.

Zveřejněno 19. 2. 2014

Poznámka autorky BUBAK

Jsou moc dobré, měli jsme je dnes k večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance Jarušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3v8O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance Jarušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3v8O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

bohdana:děkuji:-))

:yes::yes::-K

chocolate:a že byli dobré,:-K já taky dala trochu droždího,děkuji

Dnes byly u nás, droždí jsem dala cca třetinu kostky, lžíce by byla moc;-).U nás byly se zakysankou se skořicovým cukrem:yes:.

spagetka: už jsem to opravila je to moje vina nedávám pozor co píši tak se omlouvám ale jsou moc dobré lívanečky:-S těsto je řidké,;-(;-(;-(;-(:-(:-(:-(:-(

Irule: vše je tet v pořádku omlouvám se všem ;-(;-(;-(

to máslo se mi taky nezdá:-O, ale jinak lívance máme mooooc rádi a nevadí mi jestli tu recept už několikrát je. Vždycky je každý trošku jiný.:-):-p:-K

BUBAK: vyjádři se ještě k tomu množství másla, fakt do tohoto množství mouky atd.dáš skoro celé máslo? A navíc, jak je to s tím droždím? Sušené nebo v kostce?

Ale aj to maslo - pozor, 200 g - 20 deko je trochu moc!!!Keď si predstavím tú veľkú kocku masla...ja napr. do lievancov maslo nedávam vôbec.

spagetka: dávájí s 2 vajíčka a půl litrů mléka jinak děkuji já by ho upravila na jednu dávku díky :-)

Jarko, snažila jsem se upravit recept, aby byl srozumitelný. mrkni hlavně na suroviny, zda to je o.k. Ale ještě jedna věc - v surovinách máš 2 lžíce droždí, v postupu pak, že droždí rozdrobíme. Tak jaké droždí jsi použila, sušené nebo v kostce? Tohle upřesni, ju? ;-);-);-)

BUBAK: já nevím, vařit asi umíš, ale co ty počty:-?
600 dkg = 6 kg

Jarka, pozor - v recepte máš 600 dekagramov múky - to je 6 kilogramov!! A mlieka 1/5 - to znamená 200 ml = 2 deci!!! Prosím, venuj viac pozornosti pri písaní receptu. Chybička sa stane.

Pani Rozce a Pani Maivě ty to pochopili každý udělá chybu moc děkuji:-K:-K:-K:-K vy jediný jste hodný:-K:-K

recept nemusíte dělat nebue vám špatně,ale je to moc dobrý není to tuhý nejsem blbá,aby neuměla vařit

BUBAK: Hlavně oprav tu mouku, i když máš velkou rodinu, z 6ti kilo mouky je asi nepečeš ;-)

recept jsem dělala dvojité dávky,můžete:-(:-(:-(:-( to dělat jedné dávky a na to mléko jsem blbá zapoměla omlouvám se všem mám velkou rodinu tak jsem to dělala podle sebe.

Bibinka: já e omlouvám za to mléko zapoměla, to se stane taky čtu jiné recepty a taky se stane,že někdo zapomene na něco:-(:-(:-(

jdu dělat lívance,ale né tyto:no::no::no::no::no::-O

BUBÁKU, nějak jsi zapomněla na to hlavní a to je mléko, tak si recept doplň ju;-)

To je teda recept, 6 kg mouky, žádné mléko:-O Chtělo by to se zamyslet:-//

dávat sem recepty,které si autor po sobě ani nepřečte je opravdu příliš.:no:

Rozka: :-)) Tak pokud budete zkoušet tento recept, kde je 6 kilo mouky a žádné mléko, přeju Vám hodně štěstí ;-)

Jo livance, to je dobrota. Každý má přeci svůj recept a s tím se chce pochlubit, tak proč kritika? Já vzpomínám na dětství, to nám maminka dělala lívanečky spojené marmeládou a nahoře kopec šlehačky, no mňamka veliká.:-):-):-)

Nechci rejpat,ale z uvedených surovin bych těsto neudělala:-//chybička se vloudila,doplň mléko;-)

Kde je mléko,když těsto je řidší,z čeho z těch čtyř vajec,těch je
snad až příliš na lívance,o mouce radši ani nemluvit. Není to dobře
propracovaný recept -radši ho nezkoušet.;-(

Nic ve zlém, ale lívanců je zde plno;-)určitě jsou všechny dobré.

Míša: No jo, máte pravdu. Vypadá to, že podle tohoto receptu vařil lívance král Já I. se svým rádcem z pohádky Byl jednou jeden král!:-O

Tak podle tohoto receptu bych vařit nechtěla. Samá chyba v gramáži!! ;-( Buď to opravte nebo smažte.....

Stále se tu omílá, že by se recepty neměly opakovat a dublovat (co dublovat - některé jsou tu 3x, 4x i vícekrát!), zvláště takovéto běžné, ale je to jak házet hrách na zeď. :no:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
jablkové lívance láďa hruška, lívance ze sušeného droždí, lada hruska lívance, livance susene drozdi, jak dělat lívance, lívance z droždí, jablkové lívance od ládi hrušky, recept na lívance, lívance, lívance recept, recept na lívance z droždí, lívance z hladké mouky, lívance podle ládi hrušky, jablkove livance ladi hrušky, lívance podle hrušky, sušené droždí lívance, recepty ládi hrušky lívance, lívance z litru mléka, livance se suseneho drozdi, livance bez drozdi

Suroviny:
cukr písek, droždí, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, olej, mléko

Přidat fotografie receptu