Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olejové koláčky

Olejové koláčky, plněné tvarohem a rozinkami, s povidly na vrchu a křupavou posypkou, můžete upéct při jakékoliv zvláštní příležitosti nebo jen tak, když na ně zrovna dostanete chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirka66 jirka66

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby práce pekárny

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 144 kJ /
4 336 kcal
Bílkoviny89,25 g
Tuky246,34 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 592 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy432,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vložíme suroviny v tomto pořadí: Mléko, olej, žloutky, sůl, mouku, kvasnice a nastrouhanou citrónovou kůru (můžeme ovonět rumem a zapneme program Těsto. Pokud se nám zdá těsto řidší, můžeme přidat trochu mouky. Krok 2: Z hotového těsta vyválíme plát a pomocí sklenice vykrajujeme kolečka. Krok 3: Ta následně plníme tvarohem smíchaným s cukrem a přidáváme rozinky. Tvaroh s rozinkami zabalíme, až vznikne kulička, do které uděláme prstem důlek. Krok 4: Mouku smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme máslo a mnutím prsty vytvoříme posypku. Krok 5: Potřeme rozšlehaným vajíčkem. Do důlku dáme trochu povidel a posypeme posypkou. Krok 6: Koláčky skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C do zlatova, zhruba 20 minut. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.

TIP: Jak připravit dvojctihodné koláče?

Zveřejněno 26. 9. 2009

Poznámka autora jirka66

Tento recept mám po manželčině mamince která byla skvělá kuchařka. Původně byla v receptu dávka kvasnic - za 50 haléřů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olejové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyWY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olejové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyWY

Marie

Komentáře (24)

Vinikajíci

Dobrý den, trochu mne zmátly komentáře ohledně kvasnic. Platí půl kostky nebo celá kostka droždí. Děkuji za odpověď. Šárka

Přidala jsem fotečku k receptíku.Sice pouze na plechu protože mizely bleskovou rychlostí,tak to jen na důkaz,že jsem je dělala;-);-)Včera jsem dělala ještě jednou z poloviční dávky pro muže,a ty jsem nestačila ani vyfotit.;-)Koláčky jsou opravdu,super:yes:Jako péříčko,takže u nás v rodině se tento receptík určitě už zabydlel;-):yes:

Simona Kucerova: vzhledem k tomu, že autor má jasně popsanou tu tvarohovou náplň (bez žloutků), tak jsem ji do postupu k těstu doplnila.
Snad se autor ozve a upřesní, zda je to tak. Simi, hlavně že chutná ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Dnes jsem si vybrala tento receptík;-)koláče jsou výborné,právě je tady rodinka hodnotí;-):yes:Mám jen jednu připomínku v popisu se nějak vytratilo,kam dáme žloutky;-)já vím,že do těsta,ale přeci jen bych to do postupu napsala;-)Jinak dávám zasloužený bodík:yes:+

jirka66: provokatére :-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Copak vy jste nepoužívaly sušené droždí:-!:-?:-D:-D:-D:-D:-D

Irrena:ďalšia stará štruktúra...:-D

Koláčky jsou vynikající:yes::yes::yes: Droždí jsem také ještě kupovala na váhu, většinou za 1 Kč, což bylo 10 dkg:-D

magdalenka: stará, ale kvalitní, neb dlouhodobá paměť stále funguje. Jen ta krátkodobá občas zlobí :-D:-D:-D:-D:-D

senky: samá stará štruktúra, ako vidím...:-D

Já si taky pamatuju kvasnice za "padoš":-D:-D:-D a u nás je samoška, tzv " Na Jedničce ", kde se do dneška balené kvasnice prodávají;-)
Pěkně v úhledných balíčcích z freshfoliie, cena rukou psaná:-);-).

taky se pamatuju na balíčky droždí s načmáranou cenou, jo holky, už leccos pamatujem :-D:-D:-D;-);-). Já kupuju vážené kvasnice přímo v pekárně, mám záruku, že jsou čerstvé a přijdou od zdroje i levněji. Kupuju si tam i kvásek na pečení, když mi ten doma "umře"

magdalenka: áno, najprv droždie vážili v obchode, to máš pravdu, až potom dostávali už kocky. Ale tvoja cena sedí. ;-) Teraz droždie kupujem v Metre, veľké balenie. Kvôli pečeniu chleba a vyjde to aj lacnejšie. :-)

tejaja:ja spomínam na tie vážené balíčky, kde bola načmáraná cena - tak mamka vravela zhruba aký veľký kúsok mám zobrať...:-D ako decko som bola schopná zobrať hociktoré droždie, tak mi to takto pripomínala.

Tématické fráze:
svatební olejové koláče, olejové koláče, koláčky bez kvasnic, olejove kolace z domaci pekarny, kynuté olejové koláče, olejové těsto, olejové koláče- recept, svatební koláčky olejové, olejové svatební koláčky, svatební olejove koláčky, svatebni kolace s posypkou, olejové těsto na koláče, koláčky z domácí pekárny, koláčky na hody, domácí koláčky, kynute olejove testo, koláče z olejového těsta, koláčky, kynuté olejové koláčky, recept na olejové koláče

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, mléko, olej, žloutek, sůl, kůra citronová, tvaroh, cukr, rozinky, vejce, povidla švestková, mouka hladká, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu