Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté růže s jablky a ořechy

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Suroviny

Porce: 6 slimakov

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 834 kJ /
2 590 kcal
Bílkoviny43,27 g
Tuky118,38 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 414 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy331,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Teplu vodu, olej, cukor a drozdie vymiesame a nechame postat 10 minut. Do preosiatej muky vlejeme kvasok, dame stipku soli, roztopene maslo a vajce. Vymiesime hladke cesto, ktore prikryjeme foliou a dame na teple miesto kysnut na cca 45 minut. Krok 2: Cesto po vykysnuti rozvalkame na tenko a jeho povrch bohato potrieme roztopenym maslom. Povrch cesta bohato posypeme mletou skoricou a cukrom. Posypeme nahrubo struhanym jablkom a nahrubo podrvenym opecenymi orechami. Ja som jablka este posypala raz skoricou. Krok 3: Cesto zakrutime do rolady a nakrajame ho na rovnako velke slimaky. Tie moje boli siroke asi 5 cm. Vyssi pekac vytrieme bohato olejom a v tom oleji vyvalame zo vsetkych stran slimaky a postavime ich kolmo. Nechame okolo nich trochu priestoru. Krok 4: Pekac zakryjeme foliou a nechame este kysnut 30 minut. Vlozime do vyhriatej rury a pecieme na 180°C cca 25 minut (podla mojej rury). Krok 5: Kym sa slimaky pecu, urobime si polevu z mlieka, roztopeneho masla a praskoveho cukru a ovoniame vanilkovou esenciou. Touto polevou polejeme este horuce slimaky, pomedzi slimaky a nevadi ked z nej natecie aj do vnutra peciva. Krok 6: Slimaky su makke ako dusa, pred podavanim ich rozrezem kolmo. Jednak sa to lepsie tak je a jednak mame istotu, ze sa nam vsetky chute dostanu na jazyk rovnomerne.

Zveřejněno 15. 2. 2014

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2191

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté růže s jablky a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXqW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté růže s jablky a ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXqW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

:-)<3:-K

Super recept hned ho jdu vyzkoušet. Určitě to bude výborné. A co se týče tady těch dohad...myslím že tu nejsme kvůli nějakým písmenkům... Kde jsou doby kdy jsme byli jeden stát a táhli za jeden provaz. Recept jen a jen chválím:yes::yes::yes::-K...a jdu na něj. ;-)

:-):yes:

Trapné, trapné a znovu trapné:no:
Recept je skvělý, je to výborné a o to jde;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tak to vypadá krásně a o dobré chuti nepochybuji. Mám vyzkoušeno už hodně receptů od Míli i z jejích stránek a zatím mne žádný nezklamal.:yes::yes:+20

Sladké málo kdy komentuji,ale tady mi to nedalo:-8Na pečení jsem levá,tak jsem si pochutnala alespoň z fotek:-*Kdyby tak šlo si přes monitor nabídnou;-)Mňam:-p:yes::-K

pernicka.ivana: dakujem...urobila ste mi obrovsku radost...

Včera jsem pekla, bylo to vynikající ať už s jablky či jablkami:-D

Tak mě to tady připadá, jako SPOLEK NESPOKOJENÝCH a NEUSPOKOJENÝ ŽEN a jednoho CASINA. Bravo:yes: Zkuste to vydat jako komiks, tam budete mít větší úspěch a vyděláte i nějaké peníze.

Ano debata je to opravdu trapná.Ale nemůže za ni Stašena,která na chybu slušně upozornila,ale ty pisatelky,co tady to její upozornění už pátý den rozpitvávají.Raději to upečte a napište,jak vám chutnalo.

:yes::yes::yes:Hrašuľka.Hrašuľka:

vybusna: Mili, ještě, že tu vznikla ta trapná debata, jinak by mi utekl tento krásný recept o který jde a nikoliv o název receptu, víme přece o co jde, ať je tam jablky, nebo jablkami a hotovo;-);-) Dávám 17.:yes:

Laurinka:Mně už to tu opravdu připadá, jako by sem lidé chodili jen číhat na to, kdo udělá nějakou chybu, ať gramatickou nebo v (ne)originalitě původního zahraničního receptu ... Je to smutné a únavné neustále číst tyto komentáře:-S:no:

Ja mam pocit, ze doslo k nedorozumeniu. Ja to vidim tak, ze Stasena je Slovenka a upozornila v dobrom umysle, ze ten nazov je prelozeny zle....vobec sa nechcela vybit na nejakom slovickareni.
To je jedna vec.
Druha vec je ta, ze ked sa , minimalne , nazvy receptov prekladaju do cestiny, je len nadobro receptu. Je samozrejme, ze na ceskych strankach nikto nebude hladat recepty v slovencine. Je iste, ze kazdy slovensky recept by bol pre nahodne vyhladavanie uplne strateny.
Zato, ze moderatorky si davaju pracu s prekladanim ...im patri podakovanie.

vybusna:Nic si z toho nerob. Neviem, co tu poniektori ludia riesia. Nikdy som nemala problem, ked som nejakému slovu nerozumela opytat sa slusne a autor bez akejkolvek ironie, sarkazmu a podobných nezmyslov mi to vysvetlil.Pani stasena je nejaka velmi mudra. Vsetkemu rozumie, len vyraz s jablkami sa jej nepaci. S jablky, s jablkami, dve rozne gramatiky. Nechapem, preco to napisala. Recept je predsa v slovencine, ak jej to nahodou uniklo a zda sa ze mu porozumela. Neviem potom, po co sem ti ludia chodia? Ziskat nejaky skvely, chutny recept, alebo sa vybijat na gramatike, ktoru neovladaju. Tvoj vyrobok vyzera skutocne vyborne a ja teketo kolaciky milujem. Nieco podobne som uz robila. Urcite ho spravim a aj preto, lebo praca s kysnutym cestom je uzasna. A nenechaj sa odradit. Podel sa aj dalej s nami o dobre kusky. Laurinka

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
recepty ládi hrušky ruže, růže z jablek, růže ládi hrušky, jablkové růže, růže z jablka, kynuta dobrota s jablky, pečene ruže z jablek, kynuté růže, jablková růže, recepty hruška ruze, růže podle ladi hrušky, kynuté těsto z jablkami, růže od ládi hrušky, tncz nova recepty ladi hrušky jabkove ruze, recepty ládi hrušky jablkove ruze, hruška recepty růže, lada hruška růže, recepty ládi hrušky-ruže, kynutá růže, lada hruska kynute sneci

Suroviny:
droždí sušené, voda, cukr, olej, mouka, kvásek, vejce, máslo, cukr hnědý, skořice, jablko, ořechy, olej, máslo, mléko, cukr moučkový, esence vanilková

Přidat fotografie receptu