Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 834 kJ / 1 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,46 g |
Tuky | 2,96 g |
Vláknina | 54,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 574 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 195,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody).
Krok 2: Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer nakrájený na stejné kostky. Vaříme společně doměkka.
Krok 3: Na másle osmažíme na proužky nakrájený pórek.
Krok 4: Když jsou brambory i celer měkké, scedíme je a necháme chvilku odpařit.
Krok 5: Pak k nim přidáme pórek i s máslem, na kterém se smažil a společně rozšťoucháme. Dosolíme podle chuti.
Krok 6: Mražené makrely rozmrazíme ve studené vodě i s obalem, pak je omyjeme a očistíme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas.
Krok 7: Osolíme uvnitř i na povrchu, břicho jim vyložíme petrželovými natěmi.
Krok 8: Do pekáčku kápneme olej, dno vyložíme oloupanými na půlkolečka nakrájenými cibulemi a listy petržele, položíme makrely, podlijeme vínem a pečeme v troubě na 250°C nebo pod grilem z obou stran dočervena.
Krok 9: Z makrel vyjmeme petrželové natě a podáváme s výpekem a celerovými bramborami.
Zveřejněno 24. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela na cibuli a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pK1N
Moje poznámka
Makrela na cibuli a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pK1N
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 24 minutami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 6 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 20 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 22 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 42 minutami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 1 hodinou
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 5 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 5 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 16 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 21 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 21 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 23 hodinami
Tématické fráze:
makrela po chorvatsku,
makrela na víně,
kapr na bílém víně,
nakládaná makrela,
makrela na cibuli,
recepty na upravu z makrely,
uprava makrely,
jak upravit mrazenou makrelu,
mražená makrela recepty,
makrela chorvatsko,
pečená mražená makrela,
mrazene makrely co mám ráda recepty,
recept na upravu makrely,
mražená makrela recept na úpravu,
cibule na víně,
grilovana makrela po chorvatsku,
makrely na cibuli,
jak se dělaji makrely v v troubě,
makrela recepty,
jak upravit mraženou na makrelu
Suroviny:
makrela,
olej olivový,
cibule,
pepř,
petrželka hladkolistá,
víno bílé suché,
sůl mořská,
brambory,
celer,
máslo,
pórek,
sůl
Komentáře (9)