Luxusní řezy Napoleon
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě zvýraznit trochou rumu, griliáší či karamelem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 408 kJ / 10 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,58 g |
Tuky | 670,67 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 992 mg |
Sůl | 2,36 g |
Sacharidy | 815,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Mouku nasypeme na vál, přidáme špetku soli a nožem ve směsi rozsekáme tuhé máslo na kousíčky.
Krok 3: V hromádce uděláme důlek a do něj nalijeme vejce rozšlehaná ve vodě s octem a alkoholem. Vše zpracujeme ručně (bez robotu) do těsta a necháme v chladu krátce odstát.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 12 dílů a každý z nich rozválíme na obyčejný kancelářský papír o velikosti A4. Přesahující okraje odřízneme a potom zvlášť na papíru upečeme.
Krok 5: Každý plát těsta projedeme radýlkem na mřížky nebo hustě propícháme vidličkou - to je velmi důležité, aby se na těstě netvořily bubliny. Upečeme na kancelářském papíru dorůžova ve vyhřáté troubě (při 180 °C asi 8 minut).
Krok 6: Upečené pláty uložíme i s papírem na sebe a necháme vychladnout - pozor, jsou velmi křehké. Pokud se něco poláme, nevadí, na krém to pak složíme jako puzzle.
Krok 7: Na krém žloutky vyšleháme s cukrem a moukou, pak přilijeme mléko. Svaříme do hustého krému.
Krok 8: Necháme pod folií vychladnout a pak přidáváme postupně do vyšlehaného másla.
Krok 9: Hladký krém opatrně rozetřeme postupně na všechny upečené pláty těsta. Naskládáme všech 12 plátků na sebe. Troškou krému potřete i povrch a boky moučníku.
Krok 10: Drobenku připravíme tak, že na suché pánvi opražené mandlové lupínky smícháme s rozdrcenými upečenými odřezky a moučkovým cukrem.
Krok 11: Druhý den, až se řezy rozleží, tak povrch i boky posypejte připravenou drobenkou.
Zveřejněno 13. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní řezy Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLB6
Moje poznámka
Luxusní řezy Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLB6
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 16 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Nightmare před 12 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Nightmare před 13 minutami
Mazanec
Creativewoman před 48 minutami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 1 hodinou
Vepřové s jarní nádivkou
Zliska před 1 hodinou
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 3 hodinami
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 13 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 14 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
rezy napoleon,
luxusni rezy,
napoleon řezy,
dort napoleon,
dort napoleon recept,
napoleonovy řezy recept,
recept dort napoleon,
luxusní karamelové řezy,
napoleonovy rezy,
recepty na luxusní řezy,
recepty dort napoleon,
napoleonův dort,
suché řezy,
luxusní řezy recept,
recept na rezy napoleon,
řez napoleon,
napoleon dort,
napoleonove řezy na plech,
rezy luxusni,
napoleonové řezy
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
voda,
vodka,
ocet,
sůl,
žloutek,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
lupínky mandlové
Komentáře (17)