Luxusní řezy Napoleon
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě zvýraznit trochou rumu, griliáší či karamelem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 42 408 kJ / 10 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,58 g |
Tuky | 670,67 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 3,07 g |
Sodík | 992 mg |
Sůl | 2,36 g |
Sacharidy | 815,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Mouku nasypeme na vál, přidáme špetku soli a nožem ve směsi rozsekáme tuhé máslo na kousíčky.
Krok 3: V hromádce uděláme důlek a do něj nalijeme vejce rozšlehaná ve vodě s octem a alkoholem. Vše zpracujeme ručně (bez robotu) do těsta a necháme v chladu krátce odstát.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 12 dílů a každý z nich rozválíme na obyčejný kancelářský papír o velikosti A4. Přesahující okraje odřízneme a potom zvlášť na papíru upečeme.
Krok 5: Každý plát těsta projedeme radýlkem na mřížky nebo hustě propícháme vidličkou - to je velmi důležité, aby se na těstě netvořily bubliny. Upečeme na kancelářském papíru dorůžova ve vyhřáté troubě (při 180 °C asi 8 minut).
Krok 6: Upečené pláty uložíme i s papírem na sebe a necháme vychladnout - pozor, jsou velmi křehké. Pokud se něco poláme, nevadí, na krém to pak složíme jako puzzle.
Krok 7: Na krém žloutky vyšleháme s cukrem a moukou, pak přilijeme mléko. Svaříme do hustého krému.
Krok 8: Necháme pod folií vychladnout a pak přidáváme postupně do vyšlehaného másla.
Krok 9: Hladký krém opatrně rozetřeme postupně na všechny upečené pláty těsta. Naskládáme všech 12 plátků na sebe. Troškou krému potřete i povrch a boky moučníku.
Krok 10: Drobenku připravíme tak, že na suché pánvi opražené mandlové lupínky smícháme s rozdrcenými upečenými odřezky a moučkovým cukrem.
Krok 11: Druhý den, až se řezy rozleží, tak povrch i boky posypejte připravenou drobenkou.
Zveřejněno 13. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní řezy Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLB6
Moje poznámka
Luxusní řezy Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLB6
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 10 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 15 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 5 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 6 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 6 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 6 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 7 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 9 hodinami
Tématické fráze:
rezy napoleon,
luxusni rezy,
napoleon řezy,
dort napoleon,
dort napoleon recept,
napoleonovy řezy recept,
recept dort napoleon,
luxusní karamelové řezy,
napoleonovy rezy,
recepty na luxusní řezy,
recepty dort napoleon,
napoleonův dort,
suché řezy,
luxusní řezy recept,
recept na rezy napoleon,
řez napoleon,
napoleon dort,
napoleonove řezy na plech,
rezy luxusni,
napoleonové řezy
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
voda,
vodka,
ocet,
sůl,
žloutek,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
lupínky mandlové
Komentáře (17)