Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcelky lahodný nakládaný bůček

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 1440 min Doba přípravy: 1440 min

1440 min (1440 min příprava)

Suroviny

Porce: Dle množství surovin

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bůček zbavíme kůže a kostí. Nakrájíme na větší kusy čí pláty a osolíme a opepříme. Krok 2: Vložíme do pekáče a pečeme cca 50 minut na 175°C. V době pečení si připravíme marinádu: med, hořčice Dijon, špetka chilli (nakrájíme česnek), je hustější konzistence . Krok 3: Slijeme větší množství vyškvařeného sádla, které použijeme na jiný recept. Horké maso obalíme marinádou a poklademe česnekem a pečlivě zabalíme do alobalu. Necháme vystydnout. Krok 4: Pak vložíme na 8 hodin do lednice rozležet. Pak už jen jíme s chlebíkem.

Zveřejněno 20. 3. 2014

Poznámka autora Vaclav Fronek

Já dal do marinády malou lžičku Brendy. Lépe se rozleží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marcelky lahodný nakládaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BqP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marcelky lahodný nakládaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BqP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Právě dělám dám vědět tak za týden.doufám že si všichni pochutnají určitě bude dobrý.:yes::-p;-)

Dajdo když uděláš s nádivkou na pokecu. nemá chybu.

Dajda:

Dajda: Holka moje zlatá. To mi ani neříkej. Tu a tam se nám podaří koupit parádní vepřovou špičku a je bez myšlení. Pořádná kapsa. Nádivka, zašít, upéci a ta bašta nepředstavitelná. Jako božská MANA , stejná jako těch poutníků na pošti co byli božsky zachráněněni. A pak už je Knedle, nebo brambůrek a brusunky. MŇAM.

Dajda:jasně že podle receptu:-8:-K;-)

Vaclav Fronek: Mně vůbec nevadí, že jsem si rozšířila jazykový obzor.;-) Včera jsem koupila krásný bůček - špičku, tak teď mám dilema, jestli upéct s knedlíkem, jak jsem plánovala původně, nebo zkusit tenhle zajímavý recept.:-p

Jitkas:Jsem rád, že se to vysvětlilo. Holt ra moje hantýrka. Ale všichni pochopili a o to šlo. Já se budu snažit příště trochu více vysvětlit a nemlžit.

Vaclav Fronek: Vašíku, bůček je vždycky fajn, já ho nakládám vařený na několik dní naložený s kořením v lednici a je výtečný, tak tento bude také dobrý. Máš 6.:yes:

spagetka: Já znám slovo napajcovaná ve smyslu silně navoněná. Nevím, zda má své kořeny ve východních Čechách jako já. Výraz pajc jsem nikdy neslyšela.:-O Je to ale stále totéž, i ten bůček bude libě vonět:-!

magdalenka: no vida i na Slovensku to používají jako marinádu
rozmarynaH: u nás na Jizerkách zovna tak - napajcovaná - silně našminkovaná, zmalovaná.....
Jenže děvčata, víte, že to stejně má základ v potírání, nanášení? Ono i když se napajcáme, tak se natřeme. A to slovo pochází mimochodem z němčiny, kde to znamená opět potírání, mašlování... No a zas jsme u kořenů řeči. Takže všichni máme pravdu :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Všem děkuji za vysvětlení. Na Plzeňsku, odkud pocházím, se "pác-pácování" nikdy nepoužívalo. Když byl někdo napajcovaný (přidané j uprostřed slova), byl zmalovaný nebo měl těžší špičku, případně věc byla natřená. Ještě jednou děkuji:-K

U nás sa pod slovom "pác" rozumie marináda. Je to starší výraz, kedysi sme slovo marináda nepoznali - hovorím o našej rodine. Nakladalo sa napr. mäso, slanina, šunka (aj s koreninami) pred údením do slaného pácu - roztoku.
Ja keď marinujem mäso pred grilovaním, stále hovorím o pácovaní...

Jitkas:rozmarynaH: aha, to je moje chyba, on dal Vašek ten název Pác i do receptu, já to změnila na marinádu, ale poznámky jsem si nevšimla. Je to krajový budějovický výraz pro marinování,pokud je to spíše husté, nikoli řídké, opravím to tam

rozmarynaH: Pomazeme marinadou.....neco jako "napajcovat", kraj Vam nereknu, vzdy jsme pouzivali, znamena pomazat, namazat, puvod - nemcina.

Recept se mi líbí:yes:, jen neznám význam slova pác-pácem. Nikdy jsem ho neslyšela. Prosím o přeložení;-)a přiblížení kraje, kde se používá. Děkuji:-K

Tématické fráze:
jak naložit bůček na pečení, jak naložit buček, naložený česnekový bůček, naloženi bučku na pečeni, nalozeni bucku, top recepty nakládaný bůček, nakládaný bůček, nalozeni bucek, vařený naložený bůček, jak naložit maso na pečení, naložený bůček, vařený a nakládaný bůček, naložení masa před pečením, naložení bůčku před pečením, recept na nalozeni bucku, naložení masa na pečení, bůček naložení, recept naložení bůčku, jak naložit bůček před pečením, naložit buček

Suroviny:
bůček vepřový, česnek, hořčice, med, sůl, pepř, chilli

Přidat fotografie receptu